Marinalar Yüz Güldürüyor

Güney Ege'deki marinalar krizi fırsata dönüştürdü. Yabancı yatçılar, uygun fiyat, kaliteli hizmet ve doğal güzellikler için Türkiye'yi tercih ediyor.

Küresel ekonomik kriz fırsata dönüştü. Güney Ege'de marinalar turizm sezonuna yüzde yüz dolu giriyor. Uygun fiyat, kaliteli hizmet ve doğal güzellikler, yabancı yatçılar için Türkiye'yi tercih etmelerinin nedenleri arasında yer alıyor.

Masmavi suları ve yemyeşil doğasıyla Güney Ege'deki koylar, oldukça günler yaşıyor. Marinalar başta Avrupa olmak üzere 15 ülkeden konukları ağırlıyor.

Bölgedeki marinalar tam kapasite çalışıyor. Küresel ekonomik krize rağmen bu marinalara yoğun talep var.

Son durum ile ilgili bilgi veren Deniz Turizmi Birliği Başkanı Ercan Güneştutar, "Kriz bizde fırsata dönüştü. Şu nedenle fırsata dönüştü; bizim bağlama fiyatlarımız İspanya, İtalya'ya nazaran ciddi anlamda geride. O nedenle o bölgelerdeki tekneciler bize gelmeye başladılar. Şu anda maalesef diyorum bölgemizdeki marinalar yüzde yüzün üzerinde doluluk yaşıyor" diye konuştu.

Akdeniz çanağındaki 500 bin yatın sadece yüzde 5'i Türkiye kıyılarında konaklayabiliyor. Bir o kadarı da demir atmak için sırada bekliyor.

Yat turizmi Türkiye'ye 2.5 milyar dolar gelir sağlıyor. Katkının daha da artması için yap-işlet-devret modeliyle yapılacak yeni marinaların devreye girmesi dört gözle bekleniyor.

Editör: TE Bilişim