Maersk, Southampton Bürosunu Kapatıyor

Maersk, İngiltere’deki satış ve müşteri hizmetleri birimlerini yeniden düzenleme kapsamında  Southampton  ve Hainauld bürolarını kapatma kararı aldı.

Bu yeniden düzenleme sonucunda 60 civarında çalışanın işini kaybetme riskiyle karşı karşıya bulunduğu bildirildi.

Lloyds List gazetesinde yayınlanan Janet Porter imzalı habere göre, Bu düzenleme Maersk’ün tarihindeki en kötü mali yılı geride bırakmasının ve 2010’un “zor bir yıl” olacağını açıklamasının hemen ardından gerçekleşti.

Maersk için Southampton artık açık deniz hizmetleri kapsamında bir uğrama limanı değil, ama buradaki yerel büroda 21 personel istihdam ediliyor. Bu ekip gelecekte Felixtowe bürosunda çalışacak.

Doğrudan ve ana satış ekibi Liverpool’da bulunacak, bu nedenle maersk’ün Hainault ofisi de kapanacak. Buna rağmen grubun lojistik kolu olan Damco, doğu Londra’da bulunmaya devam edecek.

Maersk, bu bölgeyi büroda değil evinde çalışan personelle kapsama alanında bulunduracağını açıkladı.

Liverpool bürosunda da birtakım satış destek işlevleri birleştirilecek.

Bu değişiklikler 2010 yılı içerisinde gerçekleşecek, değişikliklerden maersk bünyesindeki 61 kişi etkilenecek.

Çalışma yerleri riske giren personel, yapılan bir şirket içi duyuruya göre,  iş basitleştirme işleminin bir parçası olarak yaratılacak bir takım yeni pozisyonlara başvurmaya davet edilecek.

Maersk Line, yeniden yapılanmanın daha basit ve daha etkin bir teşkilatlanmayla müşterilere daha yakın hizmet verilmesini sağlayacağını bildirdi.

Ayrıca, Maersk’ün AE7 sefer çevrimi, geçtiğimiz Çarşamba günü Gjetrud Maersk gemisinin limana gelmesiyle Felixtowe’a da uğramaya başlamış oldu.

AE7 rotası, içerisinde Emma Maersk gibi dünyanın en büyük gemilerini de bulunduruyor ve satış müdürü Paul Goodrich’in söylediğine göre “Artık İngiltere ile  Asya arasında temel bağlantı olacak özellikle Hong Kong’a daha gelişmiş ihraç olanağı sunacak. Şanghay ve Yantian’dan Felixtove’a gelen rota Asya ile aradaki en yoğun hat, bu yüzden en büyük gemilerimizin bu rotaya tahsis edilmesi nedensiz değil” 

Editör: TE Bilişim