Limasol Eski Limanı’na Amerika’da yaşayan bir Rum ilgi gösterdi

Amerika’da yaşayan ve çalışan bir Kıbrıslı Rum’un Limasol eski Limanı’ndaki kara alanlarına yatırım yapmaya ilgi göstererek, yıllık 2,6 Milyon Euro kira teklif ettiği haber verildi.

Fileleftheros gazetesi “Eski Liman İçin 2,6 Milyon Sunuldu” başlığıyla ön sayfadan verdiği haberinde, yeniden yapılandırma çalışmaları yakın zamanda tamamlanan Limasol eski Limanı’nın yaklaşık 5 bin 800 metre karelik alanının kullanım hakkının belirli bir süreliğine devredilmesine ilişkin süreçte son aşamaya girildiğini yazdı.

ABD’de yaşayan ve çalışan bir Kıbrıslı Rum’un, limandaki kara alanlarının tümünün yönetimini üstlenmeye ilgi gösterdiğini aktaran gazete, bahse konu Rum’un yıllık 2,6 milyon Euro kira vermeyi teklif ettiğine işaret ederek, Limanlar İdaresi’nin kira bedeli olarak 2,3 milyon Euro sınırı koyduğunu belirtti.

Habere göre gazeteye konuşan Limanlar İdaresi Alekos Mihailidis, teklifin konulan şartlara uygun olup olmadığına bakılacağını ve buna göre onaylanacağından söz etti. Limasol eski Limanı’ndaki kara alanlarının 5 yıllığına kiralanacağını aktaran gazete, yatırımcıya sözleşmeyi 5 yıl daha kiralama hakkının da sağlandığını kaydetti.

Eski limanın balıkçı limanına dönüştürülmesi ve yeni kullanım alanlarıyla çevrelenmesiyle eşsiz bir nitelik kazandığını ve eğlence-dinlenme açısından gözde bir mekan haline geleceğini belirten gazete, 18 milyon Euro’ya yaklaşan çalışma kapsamında toplam 20 binayı (18’i yenilendi, 2’si yeni yapıldı) kapsadığını aktardı. Gazete çalışma kapsamında restoranlar, kafeler, barlar, mağazalar, ofisler, balıkçılar için kulüp, deniz müzesi gibi yapılar bulunduğunu belirtti.

Haravgi gazetesi de “Amerikanlar Limasol Eski Limanı’na ‘Çıkıyor’ ” başlığıyla verdiği ilgili haberinde Limanlar İdaresi’nin Limasol eski Limanı idaresi için açtığı ihaleye sadece bir teklif sunulduğunu belirtti. Gazete teklifin Amerikan bir şirketten geldiğini kaydetti.

Editör: TE Bilişim