Limandaki işyerlerinin yapı ruhsatları yok 
 

Konak Belediyesi, iki büfenin mühürlendiği Alsancak Limanı'nda bulunan 14 işyerinden 15 gün içinde ruhsat başvurusu yapmasını istedi

Sadece bir yıl da yüzbinlerce turistin uğrak yeri olan, İzmir'e deniz yoluyla gelen ziyaretçilerin ilk ayak bastığı Alsancak Limanı'ndaki işyerlerinin yapı ruhsatları olmadığı ortaya çıktı. İki büfenin birbirlerini şikayet etmesi ile başlayan esnaf mücadelesi şimdilik büfelerin mühürlenmesiyle sonuçlanırken, Konak Belediyesi gemilerin yolcuları indirdiği yerde bulanan 14 işyerine yazı gönderek 15 gün içinde belediyeye ruhsat başvurusu yapmasını istedi.
Limanın içinde yer alan dev tesisin alt katında bulunan işyeri sahipleri alınan kararın ardından kara kara düşünmeye başladı. Aynı zamanda üst katı kıyı emniyetine tahsisli yer ile ilgili valilik inceleme başlattı. Deniz ve limanlardan sorumlu Vali Yardımcısı Günhan Sarıkaya'nın Konak Belediyesi ve TCDD arasındaki sorunun çözümü için girişim başlattığı öğrenildi. Kapatma işlemleri, yazın tam ortasına denk gelmesi nedeniyle sorun oluştururken konu İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın önüne gidecek.

EVRAKLAR KAYIP

Mülkiyeti TCDD'ye ait olan yer ile ilgili girişimler başlatılırken istenilen sürede sorun çözülmezse encümen kararı ile kapatma kararı çıkartılacak. Konu ile ilgili açıklama yapan TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş, "Turizm sezonunun ortasında alınan bu kararlar iyi olmadı. İki taraf da devlet kurumu olduğu için gerekli anlayış olur. Biz kurum olarak girişimlerimizi başlattık. Gemilerin yaklaştığı yer bize Denizcilik İşletmeleri Müdürlüğü'nden geçti. Onlardan gerekli evrakları istedik fakat bulamadılar. Bizde de buranın geçmişi ile ilgili belge yok. Onlar da, 'Önce siz inşa ettiniz sonra bize geçti ardından tekrar siz aldınız' diyor. İşler karışık. Konuyu valiliğe bildirdik. Yapımı 1960'lı yıllarda tamamlanan yer ile ilgili şimdi karar alınıyor" diye konuştu.

KAPATACAĞIZ

Yasaları uygulamak zorunda olduklarını belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, kapatma işlemlerini gerçekleştireceklerini söyledi. İki büfenin birbirini şikayet ettiğini doğrulayan Tartan, "Olumsuzluklar ortadan kalkarsa tekrar açılış izni verilir. İşyerlerinin ruhsat alması gerekiyor. Burada iki kurum birbiri ile anlaşabilir. Biz belediye olarak her zaman elimizden gelen desteği veririz. Görevimiz vatandaşa yardımcı olmak ve en iyi hizmeti sunmak" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim