Marinaya bakacak bir kiracı aranıyor!

Kötü işletmecilik yüzünden marina harabeye döndü. Bu yanlışlar sonucu bugün marinada kullanma suyu bulunmuyor. Elektrik panelleri özellikle yağmurlu günlerde her an bir faciaya yol açacak tehlike arzediyor.

Yelken sporunu sevdirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı tarafından yaptırılan Levent Marina, ihaleyle yeniden kiraya verilecek

Körfez girişinde, 70 yat kapasiteli, içinde iki restoran ve yüzme havuzunun da bulunduğu marinanın  sözleşmesinin önümüzdeki günlerde sona ereceğini belirten Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı İzmir Temsilcisi emekli Tuğgeneral Ali Vahit Kubilay, ihalenin ne zaman yapılacağının belli olmadığını ifade ederek, “Orada oluşturulan bir uzman ekip şartnameyi hazırladıktan sonra, belirli bir bedel karşılığında ihaleye çıkılacak” dedi.

Kubilay, “Vakıf olduğumuz için İhale Kanunu’na tâbi değiliz. Vakfın gelirinin daha fazla olmasını isteriz. Bu nedenle çok verip ihaleyi alandan ziyade, işletmeyi yapabilecek bir firma bulmayı amaçlıyoruz. Ancak marinanın yanı sıra burada restoran, çekek yeri gibi tesisler de var. Kompleksin tamamen mi yoksa ayrı ayrı mı kiraya verileceği henüz netlik kazanmadı. Yeni kiralayacak kişinin tesise yatırım yapması da gerekiyor” diye konuştu.

Deniz Ticaret Odası taşınacak

Öte yandan Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Geza Dalogh, şube merkezini Levent Marina bünyesindeki binalardan birine taşımak istediklerini belirtti. Dalogh, “Şartlar ayrıntılı olarak belirlensin. İhaleye çıkmasını bekliyoruz.” dedi.

 

Editör: TE Bilişim