Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergün Çandarlı Körfezi"nde yapılması düşünülen Kuzey Ege Konteynır Limanı ile ilgili olarak sürecin sorunsuz devam ettiğini söyleyerek Kasım ayı sonunda hazırlanan projenin teslim edileceğini söyledi. Başkan Feridun Ergün projenin teslim edilmesinden sonra ihale sürecinin başlayacağını dile getirerek “ Kuzey Ege Konteynır Limanı için hazırlanan proje bu 30 Kasım 2009 tarihi itibari ile  teslim edilecek. Biz süreci yakından takip ediyoruz. Proje teslim edildikten sonra ihaleye çıkılacak. Ulaştırma Bakanlığı ihale ile ilgili bir tarih belirlemedi. Ben ihalenin Şubat ya da Mart ayının ortalarında olacağını tahmin ediyorum. Proje kapsamında dalgakıran ve mendirek yapımı ihalesi gerçekleştirilecek.” Dedi.

FERİDUN ERGÜN “3 MİLYON DOLARLIK BİR YATIRIM.”

 

Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergün, Kuzey Ege Liman Projesi ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı nezdinde de bir problem yaşanmadığını dile getirerek şöyle konuştu; “Dalgakıran ve mendirek yapımı  için üç tane yüklenici firma var. Bu firmalar da resmi müracaatlarını yaptılar. Kiralama aşamasında son noktaya gelindi. Bu üç firmanın yatırım maliyeti 3 milyon dolar. Biz de bu süreci yakından takip ediyoruz. Hiçbir sıkıntı yok. Ulaştırma Bakanlığı da bu proje ile yakından ilgileniyor ve bakanlık nezdinde de bir sıkıntı yok. Mart ayı içerisinde orası bir şantiyeye dönecek, insandan geçilmeyecek. Bu projenin gerçek sahibi Ulaştırma Bakanlığıdır.”

Çandarlı Körfezi"nde yapımı düşünülen ve projelendirilen Kuzey Ege Limanı Konteynır Limanı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergün sürecin problemsiz devam ettiğini söyleyerek Şubat ya da Mart ayı"nın ortalarında ilk ihalenin sonuçlanacağını ve çalışmaların başlayacağını söyledi.

Zeytindağ Belediye Başkanı Feridun Ergün

Editör: TE Bilişim