Kuşadası Limanı'nın imar planı iptal edildi
 
Kuşadası Limanı için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı onayıyla yapılan imar planı, Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edildi.

Kuşadası Eski Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Altınsoy ve Nilgün Öğünçlü'nün başvurusunu değerlendiren mahkeme, 1/1000 ölçekli Kuşadası Limanı Uygulama İmar Planı ve Plan Notları'nın iptaline oy birliğiyle karar verdi.

İptal kararında, 1/1000 ölçekli uygulama imar planının gereken şartları taşımadığı, planlama tekniklerine uygun olmadığı, noktasal müdahale ile yapıldığı belirtilerek planın Kuşadası'nın doğal görünümünü, kentsel siluetini, kültürel ve tarihsel kimliğini değiştirecek nitelikte olduğu, Güvercinada'nın önünün kapatılarak kentin tarihsel, kültürel simgesinin kent siluetinden yok edildiği ifade edildi.

Kararda, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve plan notlarının şehircilik ilkelerine ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığının anlaşıldığı belirtilerek, dava konusu plan ve plan notlarının iptaline oy birliği ile karar verildiği kaydedildi.

Limanın 2003 yılında yapılan ihale sonucu işletme hakkını alan Ege Liman İşletmeleri A.Ş., Özelleştirme İdaresi tarafından hazırlanan ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın onayladığı imar planına dayanarak liman içinde iş yerleri yapmıştı.

Kararla ilgili açıklama yapan Kuşadası Ege Liman İşletmeleri Genel Müdürü Aziz Güngör, hukuksal sürecin işlediğini belirterek, ''Kuşadası limanında hukuk dışı ya da hukuka aykırı hiçbir şey yapılmadı. Temyiz yolları açık. Gerekli hukuksal işlemler devam edecek'' dedi.

Editör: TE Bilişim