Kuşadası limanı ek bina inşaatı tamamlandı

Kuşadası Umanı ek bina inşaatı tamamlandı. Alınan bilgiye göre, 2004 yılı Aralık ayında İnşaatına başlanan Kuşadası Yolcu Limanı Yeni Terminal Binası'nın tamamlanmasıyla ilçeye gemiyle gelen turistler, yeni kapıdan giriş yapmaya başladı.

Kuşadası Ümanı'nı işleten Ege Porst A.Ş. yetkilileri, binanın yeni haliyle Kuşadası'nın gururu olduğunu ifade ettiler. Yeni terminal binasından ilk kez giriş yapan yabancı turistlerin de terminali beğendiğini bildiren liman yetkilileri, "Yeni Supertotobet bina aynı gün içinde 8 yolcu gemisini karşılayacak kapasitede yapıldı. Bu yatırım, Kuşadası limanı' na ve geleceğine yapılan bir yatırım" dediler.

Bu yıl geçen sezona oranla yüzde 45'lik bir turist arası beklendiğini kaydeden yetkililer, yoğun bir gemi trafiğinin yaşanacağını söylediler. Öte yandan, Kuşadası Limanı'na yanaşan iki gemiden biri olan Bahama Cyristal Serenity, Kuşadası'na bu sezon ilk kez sefer düzenledi.

Çoğunluğu Amerika, Kanada ve Meksikalı olpıak üzere 750 turist taşıyan yolcu gemisinin sezon içinde seferlerinin devam edeceği, limana yanaşan Yunan Bayraklı Emerald isimli geminin de Kuşadası'na 17. seferini düzenlediğini kaydettiler.

(Kaynak: Günboyu)

Editör: TE Bilişim