Kruvaziyerde Ada’ya müjde  
 
Kruvaziyer turizminde son yıllarda yıldızı parlayan Ege Bölgesi’nin yüzü, dünya devi Royal Caribbean Int’in Kuşadası’nı başlangıç limanı ilan etmesiyle bir kez daha güldü.

KRUVAZİYER gemi taşımacılığında dünya devlerinden olan ABD’nin Miami merkezli firması Royal Caribbean International, Kuşadası’nı başlangıç limanı (homeport) olarak ilan etti.

Kararla birlikte firmanın sahip olduğu 3 bin 500 yolcu kapasiteli Navigator Of The Seas, 2011 Mayıs’ından itibaren Kuşadası-Girit-Roma-Sicilya-Atina-Kuşadası arasında bir haftalık turlara başlayacak.

İki gece konaklama Mayıs ayında başlayıp Aralık’ta bitecek 32 haftalık turlarda 120 bin kişinin taşınması hedeflenirken, bunların en az 60 binin yabancı olması bekleniyor. Diğer yandan seyahat başlangıcı olan bölgeye gelen turistlerin en az iki gece Ege’de konaklayacak olması da sektörün yüzünü güldürecek.

Royal Caribbean International Ege Bölge Sorumlusu Tatiana Gorchenina, Kuşadası çıkışlı hattın büyük heyecan yarattığını ve yakın zamanda hattın tanıtımı için gerekli bilgilerin şirketin internet sitesine koyulacağını söyledi. Gorchenina, internet sitesinde ayrıca Türkçe mönünün de bulunacağını belirtti.

 

 

Editör: TE Bilişim