İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, İZTO öncülüğünde Temmuz ayında kurulan Türkiye Kruvaziyer Platformu olarak Fransa'nın Marsilya kentinde düzenlenen ''Seatrade Med Kruvaziyer Fuarı''na katıldıklarını bildirdi. 

Fuarda açtıkları stantta, İZTO, Kuşadası Belediyesi, Çanakkale Liman İşletmesi, Gemi Tedarikçileri Derneği ile Alanya, Sinop, Trabzon, Giresun, Çeşme limanları ile bazı gemi şirketlerinin yer aldığını kaydeden Demirtaş, şu görüşlere yer verdi:

''Tüm Türk limanları ile şirketlerinin ilk defa birarada olması nedeniyle standımıza ilgi yoğundu. MSC, Costa ve Carnival Corporation yetkilileri Türkiye'nin tüm kruvaziyer sektörünü elinde bulunduran bir platformu ziyaret etmekten memnuniyet duyduklarını ve çok etkilendiklerini açıkça ifade ettiler.
 
Stand da İzmir broşürünün yanı sıra Cruise Türkiye broşürünü de dağıttık. İzmir çıkışlı gemi koymayı planlayan Costa ve MSC yetkilileri olumlu ifadeler kullandılar. Artık gemilerin pozisyonlarını değiştirmeden Rodos veya Pire yerine İzmir'den çıkarmak istiyorlar. Bunun için de havayolu şirketleri ve havayolu firmaları ile özel anlaşmalar istiyorlar. Ayrıca gemilerin buradan Karadeniz'e geçme hedefleri de var. Onun için Çanakkale ve İstanbul Boğazı geçişlerinde uygulanan sahil sağlık, römorkaj, pilotaj ve fener ücretlerinin düşürülmesi isteniyor.''

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bu sorunların çözümü için platform olarak, bugüne kadar kruvaziyer turizmde en büyük desteği veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı ziyaret edeceklerini bildirdi.
Editör: TE Bilişim