KONTEYNER YÜKLÜ GEMİ SAMSUN’DA

Samsun Limanına 1995 yılından bu yana ilk kez yükünün tamamı konteyner yüklü gemi geldi.

Açıklama yapan Ceynak Lojistik ve Ticaret Anonim Şirketi Liman Müdürü Bedir Yıldırım, geminin tamamının konteyner yüklü olmasının ve 1995 yılından bu yana ilk defa gelmesinin liman için çok önemli olduğunu ifade ederek, konteyner taşımacılığının Samsun Limanı'nda gelişmesi için tüm imkânları zorlayacaklarını söyledi.

Dünyada taşımacılık sistemi kapıdan kapıya taşımacılığın bugünlerde intermodal sisteminde yapılmaya başlandı. Bu taşımacılık sistemi de konteyner taşımacılığını Samsun limanında ön plana çıkarmaya başladı. Emniyet, çevresel faktörler, zaman gibi hususlar dikkate alındığında konteyner taşımacılığını günümüzde taşımacılık sektöründe karşımıza birinci sırada çıkıyor. Aynı zamanda da çevreci bir taşıma yöntemi olan bu sistem hakkında bilgi veren Ceynak Lojistik ve Ticaret Anonim Şirketi Liman Müdürü Bedir Yıldırım, "Ceynak Lojistik ve Ticaret Anonim Şirketi olarak limanı devraldığımızda, konteyner taşımacılığının Samsun Limanı'nda gelişmesi için tüm imkanlarımızı zorlayacağız” dedi.

ADINA YAKIŞIR BİR LİMAN

Konteyner taşımacılığı için gerekli olan rıhtım ve saha ekipmanlarını en kısa sürede tamamlayacaklarını dile getiren Yıldırım, "Saha düzenlemesi ile ilgili, plan bazında çalışmalarımız tamamlanma aşamasında olup, limanla ilgili birimlerimizde hızlı bir şekilde yürütülmektedir. Bizim bu çabamızın ilgili kamu kuruluşları, meslek kuruluşları, meslek kuruluşları ve en önemlisi ithalatçı ve ihracatlarımız tarafından da desteklenmesinin daha önemli olduğunu, çünkü bizim varlığımızın bu birimlerin varlığına bağlı olduğunu düşünmekteyiz. Amacımız Samsun Limanını adına yakışır bir şekilde altyapısı, üstyapısı, kalifiye personeliyle ve yılların vermiş olduğu lojistik tecrübemizle bölgenin en iyi limanı yapmaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim