“KKTC’den Türkiye’ye deniz ulaşımı bir müddet mümkün değil”

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, koroanavirüs salgını nedeniyle Türkiye’ye dönmek isteyenler için resmi açıklama yaparak, deniz yolunun bir müddet mümkün olmayacağını vurguladı.

Kornavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda yurtdışı tüm uçuşların durdurulmasının ardından, KKTC’den Türkiye’ye bugüne kadar deniz yoluyla yolcu olarak ulaşılmasının mümkün olduğu belirtilen açıklamada, “Salgınla etkin mücadele için alınan ilave zaruri tedbirler çerçevesinde KKTC’den ülkemize deniz yolu ile yolcu olarak ulaşım bundan böyle bir müddet mümkün olamayacaktır” denildi.

İmkanlar ölçüsünde deniz yolu ile Türkiye’ye yolcu olarak gidilebilmesinin mümkün olduğunda ayrıca duyurulacağını aktaran TC büyükelçiliği, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızın küresel bir tehdit haline gelmiş bulunan Covid-19 salgını karşısında imkanlar ölçüsünde bulundukları yerlerde ve sağlıklarına yönelik risklerin en aza indirgenebilmesi için evlerinde kalmaya özen göstermeleri; bu süreçte, KKTC makamlarının duyuru ve uyarılarını dikkate almaları, ayrıca Büyükelçiliğimiz tarafından yapılacak duyuruları takip etmeleri önemle rica olunur. Saygıyla duyurulur”

RAHMICAN ÇALIŞKAN

Editör: TE Bilişim