Nazar boncuklu turist karşılama

Malta bandıralı ''Thomson Celebration'' adlı yolcu gemisi 1171 yolcusuyla Çanakkale'ye geldi.

Yunanistan'ın Korfu adasından Trabzon'a giden 214 metre uzunluğundaki yolcu gemisi, Çanakkale'nin merkeze bağlı Kepez beldesindeki limana 2 römorkör yardımıyla yanaştırıldı.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından, Troya Antik Kenti ile Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı ziyaret etmek için karaya inen çoğunluğu İngiliz uyruklu turistleri, İdol Organizasyon Halk Oyunları ekibi, gösteriyle karşıladı.

Liman görevlileri, turistlere lokum ve nazar boncuğu hediye etti. Gemiye binen Çanakkale Vali Yardımcısı ve Kepez Limanı Mülki İdare Amiri Hüseyin Kulözü, Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Özcan Alarslan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ile Liman Müdürü Evren Beceren, kaptan Wojciech Ziolkowski tarafından karşılandı.

Vali Yardımcısı Kulözü ile kaptan Ziolkowski, birbirlerine çeşitli armağanlar verdi. Davetliler, daha sonra gemiyi gezdi.

Kepez Belediye Başkanı Mutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu geminin limanın inşasından bu yana yanaşan en büyük gemi olduğunu söyledi.

Geminin gelişinin Çanakkale için dönüm noktası olacağını belirten Mutan, ''Gelecek yıl bu gemiyle Çanakkale'ye pek çok sefer yapılacak. Bu, ülkemiz ve Çanakkale turizmi için hayırlı olur. Ama sorun, gelen turistleri nereye götüreceğiz, nereleri gezdireceğiz? O nedenle Çanakkale adına ciddi anlamda turizm açılımı gerekiyor. İlgililerden bu açılımı yapmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

Yolcu gemisi, akşam saatlerinde Çanakkale'den ayrılacak.  (aa)

Editör: TE Bilişim