Çanakkale (Kepez) Limanı Miami Fuarından Yeni Bağlantıların Müjdesiyle Döndü

Kruvaziyer turizmi ile ilgili düzenlenen fuarların başında gelen Cruise Shipping Miami Fuarına katılan Çanakkale (Kepez) Limanı kente döndü. 14-17 Mart tarihleri arasında gerçekleşen fuara Liman Yöneticisi A.Ali Özgen ve Liman Pazarlama Direktörü Serhat Mete katıldı. 

Açılış konuşmaları ve çeşitli etkinliklerle açılışı gerçekleşen fuara, özellikle Uzak Doğu limanlarının ilgisinin yoğun olduğu, bunun yanı sıra Orta Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerinde tanıtımının yapıldığı genel olarak tüm dünyadan limanların ağırlığı olduğu belirtildi.  Mete, fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede, üç gün boyunca yoğun bir şekilde tanıtımın gerçekleştirildiği fuarda özellikle Thomson Celebrety, Sea Cloud, Carnival, CLIA, Azamara Cruises, Royal Caribbean,TUI Cruises gibi yolcu gemisi operatorleri ile yeni bağlantılar için görüşmeler yaptıklarını belirtti. 

Hali hazırda çalışmakta oldukları operator ve seyehat acenteleri ile ileriki yıllarda sefer sayılarının arttırılması adına ikili görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Mete, Çanakkale Savaşlarının ve Anzac Gününün 100. yıl dönümü olması nedeniyle 2015 yılı için ön görüşmelerde bulunduklarını dile getirdi. 

Liman Müdürü Evren Beceren, T.C. New York Kultur ve Tanitma Ataseligi çatısı altında ikinci kez katıldıkları ve önümüzdeki yıllarda da katılımlarını sürdürmeyi planladıkları Cruise Shipping Miami Fuarından dönüşte yapılan değerlendirme sonucunda Çanakkale ve bölgesinin en iyi şekilde tanıtılmış olduğu açıklamasında bulundu.

 

Editör: TE Bilişim