İhracatçılara hizmet veren en genç liman olan Karasu, yılın son günlerinde aşırı yoğunluk yaşıyor. Kamyoncular günlerdir gemiye binebilmek için beklediklerini ifade ederek “Günlerdir burada bekliyoruz. Yükümüzün bozulmasından endişe ediyoruz. Gemi firmaları rezervasyonumuzu iptal ediyor. Birileri sesimizi duysun” diyerek çözüm istediler.

GEMİLERDE YER YOK

Karasu Liman yetkilileri ise yaşanan yoğunluğun yıl sonu nedeniyle olduğunu ifade ederek “Sene başında haftada 2 gemi seferimiz vardı. Şu anda her gün gemi seferimiz var. Gemi şirketleri rezervasyon yöntemiyle çalışıyor. Yılın son günlerinde yaşanan yoğunluğun veya sıkıntının nedeni, yük götürecekleri ülkelerin yeni yıl tatili öncesine yetişme gayreti. Bu yıl 50 binden fazla gemi kaldırdık. Kamyoncuların yaşadığı sorun gemilerde yer olmaması. Gemi firmaları rezervasyon sistemi ile çalışıyorlar. Bekleyen arkadaşlar, rezervasyon iptali veya boşluk olması durumunu bekleyenler” dedi.

KUZEY ÜLKELERİNE EN YAKIN NOKTA

Kapasite artırma kararı aldıklarını aktaran yetkililer gelecek yol günde iki gemi kaldırmak için çalışmalar yapıyoruz. Nakliyecilerin bizim limanımızı tercih etmeleri sevindirici. Limanın birçok avantajı var. En güvenilir limanız. Operasyonlarımız kısa süreli. Kamyonlar ÖTV’siz yakıt alabiliyor. Kuzey ülkelerine en yakın noktayız. Bütün bunları ele aldığımızda ihracatçılarımıza daha fazla hizmet üretmek için sefer sayımızı artıracağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim