Duayenlerin sabrı taştı

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesindeki belirsizliğin bir an önce son bulması istendi, “İhale iptal edilirse de gerekli yatırımlar mutlaka yapılsın” dendi

İzmir Limanı’nın özelleştirmesinde yaşanan tıkanıklık sonucu denizcilik sektörünün de belirsizlikten zarar görmesi, denizcilerin sabrını taşırdı. Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Meclis Üyesi Alex Baltazzi, İzmir’in liman kenti olma özelliğini giderek kaybettiğini söyledi, artık cesur kararlar alınması gerektiğini kaydetti. Barcelona’da havaalanından sonra 30 kilometre boyunca limanın bulunduğunu ve çok iyi çalıştığını belirten Baltazzi, “Limana üç kruvaziyer gemisinden fazlası sığmıyor. Gerekiyorsa başka yerde yeni bir liman yapalım. Burayı kruvaziyer gemilere tahsis edelim. Bir kruvaziyer liman yapılacağı ifade ediliyordu, ondan da ses seda yok” dedi.

Şube Başkanı Geza Dologh da yapılamayan yatırımlar sonucu fazla ödemelerle karşı karşıya kalan üyelerinin mağdur olduğunu dile getirdi. Dologh, ihalenin iptali durumunda, limanda mutlaka yatırım yapılması gerektiğini vurguladı.

‘İtiraz varsa önceden yapılsın’

Dologh, “Limanı ikinci kazanan konsorsiyum almazsa ve liman yeni bir ihaleye kadar TCDD yönetiminde kalırsa, üçüncü kısmın yapımı, derin su yolu projesinin gerçekleşmesi, araç-gereç ve personel yetersizliği gibi sorunların mutlaka çözülmesi gerekiyor” diye konuştu. Dologh ayrıca, ihale şartlarının değiştirilmesi gerektiğini belirterek, itirazların karardan önce yapılması gerektiğini savundu.

Editör: TE Bilişim