İzmir Liman'ında hizmetlerde aksama yok

İzmir Limanı'nda yıllık mesai yasal süresinin doldurulmasıyla gemilere hizmet verilemediği yönündeki haberlerin gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İzmir Limanı'nda işçilerin 270 saatlik yıllık mesai yasal süresinin doldurulmasıyla gemilere hizmet verilemediği yönündeki haberlerin gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, İzmir Limanı'nın Türkiye'nin en önemli ticaret limanlarından biri olduğu hatırlatıldı.

Bakan Yıldırım ve TCDD Genel Müdürü Karaman'ın önceki yıllarda limanda inceleme yaparak, limanın daha iyi hizmet verebilmesi için önemli yatırımlar yapılması kararı aldıkları anımsatılan açıklamada, bunun üzerine, 25-30 yıldır gemilere yükleme-boşaltma hizmetini yapan ve oldukça yıpranmış 5 sabit liman vincinin revizyonuna başlandığı kaydedildi.Bu plan doğrultusunda 3 vincin revizyonunun tamamlandığı belirtilen açıklamada, 4. vincin ise halen revizyonunun devam ettiği ifade edildi.

Bu çalışmalar devam ederken Ramazan Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 8 Ağustos Perşembe günü yükleme boşaltma sırasında 5. vincin de arızalandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Arızaya anında müdahale edilerek yedek motor takılmıştır. Ancak bu motorun da arızalanması sebebiyle vincimiz gayri faal duruma gelmiştir. Türkiye'de bu motorların sarımını yapan en büyük ve en deneyimli firmaya motor gönderilmiştir. Firma bayram günleri de çalışarak, herhangi bir aksilik yaşanmaması halinde, en geç 13 Ağustos Salı günü arızalanan vincin faal duruma getirilecek şekilde motorları teslim edecektir.

İzmir Limanı'nda yıllık 270 saatlik mesai yasal süresinin doldurulması ile gemilere hizmet verilemediği yönündeki haberler gerçekleri yansıtmamaktadır. Var olan personel açığının mesai verilerek giderilmesi, Sayın Bakanımız ve Sayın Genel Müdürümüzün talimatlarıyla çözüme kavuşmuştur.

Gemilerin açıkta birikmesinin nedeni, ticaret hacmimizin artması, acentaların bize bildirdikleri gelecek gemilerin dışında yeni gemilerin gelmesi ve aynı anda 2 vincimizin belirtilen sorunlar sebebiyle gayri faal durumda olmasıdır. Bu aksaklıklar da Sayın Bakanımız ve Sayın Genel Müdürümüzün talimatlarıyla alınan önlemler sayesinde kısa sürede giderilecektir."

Editör: TE Bilişim