PAZARTESİ DEĞERLENDİRİLECEK

Teklif alma süresi bundan önce 3 kez uzatılan TCDD'ye ait İzmir Limanı için dört teklif geldi.

Özelleştirme İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre, son teklif süresi saat 16.00'da dolan ihale için, Alsancak Ortak Girişim Grubu, Babcock and Brown ve PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu, Çelebi Holding A.Ş, Global-Hutchison ve EİB (Ege İhracatçı Birlikleri Liman Hizmetleri ve Taşımacılık A.Ş) Ortak Girişim Grubu teklif verdi.

İhale 1-2 hafta içinde

Alınan teklifler 2 Nisan Pazartesi günü teknik olarak değerlendirmeye alınacak.
İzmir Limanı'nı alacak firma için yatırım taahhüdü bulunması ve liman özelleştirmelerinin teknik yönünün fazla olmasının değerlendirme süresini biraz uzatabileceği belirtiliyor.
Teknik değerlendirmenin ardından firmalarla yüzyüze görüşmeler yapılacak ve hem yatırımcıların sorularına cevap verilecek hem de tekliflerini revize etmeleri istenecek.

Tekliflerin alınmasından itibaren 1-2 hafta içinde nihai pazarlık görüşmelerine başlanması ve özelleştirmenin teknik olarak sonuçlandırılması hedefleniyor.

49 yıl süreyle işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilmesi öngörülen liman için son teklif verme tarihi, 7 Haziran 2006 olarak belirlenmiş, ardından yapılan uzatma ile önce 21 Eylül'e, ardından da 30 Kasım'a çekilmişti. Son uzatma ile İzmir Limanı ihalesinde son teklif tarihi 30 Mart 2007 olarak değiştirilmişti.

Kaynak: LOJİPORT www.lojiport.com

Editör: TE Bilişim