Zeyport'ta yeni imar planı

 Zeytinburnu'nda Veliefendi Hipodromu'nun güneyinde yer alan Zeyport Limanı'nın dolgu alanları ile genişletilmesini öngören yeni planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Plan notlarına Rusya, Ukrayna, Romanya limanlarına sefer yapan gemilere hizmet veren liman alanına “ibadet yeri yapılabilir" ibaresi eklendi. “Zeyport Liman Alanı ve Geri Sahası" için hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıktı. İtirazlar için 17 Mart 2015 tarihine kadar askıda kalacak planlara göre, Bakırköy ile Zeytinburnu arasında yer alan ve halihazırda Rusya, Ukrayna, Romanya limanlarına sefer yapan gemilere hizmet veren liman dolgu alanları ile genişletilecek.

İBADET YERİ YAPILABİLİR

1999 yılında hizmete giren Zeyport Limanı'nın yenilenmesini öngören planda, deniz dolgusu sırasında denizin kirlenmemesi için beton perde gibi önlemlerin alınacağı, su kirliliğine neden olmamak için ise zararlı kimyasalların kullanılmayacağı belirtildi. Plan notlarına göre liman geri sahasında inşaat emsali 0.50, bina yükseklikleri 1-2 kat olarak belirlendi. Öte yandan plana “liman kullanımı olarak belirlenen alanda ibadet yeri yapılabilir" notu da düşüldü.

Editör: TE Bilişim