İsrail`den 42 bin 750 turist Alanya`ya geldi

Alanya`ya bu yılın 10 aylık bölümünde İsrail`in Hayfa Limanı`ndan kalkan 61 gemiyle 42 bin 750 turist geldi.

Alanya Liman İşletmeleri ve Denizcilik AŞ`den (ALİDAŞ) alınan bilgiye göre, İsrail`in Hayfa Limanı`ndan kalkan 61 gemi, Alanya Limanı`na demir attı. Yılbaşından bu yana Alanya`ya gelen bu gemiler, 42 bin 750 turist getirdi. ALİDAŞ yetkilileri, geçen yıl ilçeye 84 gemi ile 56 bin 750 turist geldiğini, gemiyle gelen turist sayısında geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 15 oranında bir azalma görüldüğünü ifade etti.

Yetkililer, bu yıl 2 geminin daha geleceğini ve seferlerin 2010 yılı Nisan ayına kadar yapılmayacağını kaydetti. ALİDAŞ Başkan Yardımcısı Müfit Kaptanoğlu, yaptığı açıklamada, bu yıl İsrail`in Gazze`ye yaptığı saldırılar ve daha sonra Davos`ta yaşanan gerginlik nedeniyle İsrail hükümetinin bazı kararlar aldığını, bu nedenle yolcu sayısının geçen yıla oranla yüzde 15 azaldığını söyledi. İsrail hükümetinin aldığı kararlar doğrultusunda gemi seferlerinin iptalinin gündeme geldiğini belirten Kaptanoğlu, daha sonra yapılan girişimlerle seferlerin yeniden başladığını, ancak programlamanın geç olmasından dolayı yolcu sayısında azalma yaşandığını dile getirdi.

``Gemi seferi ve yolcu sayısı bakımından geçen yıla oranla yüzde 15 düşüş yaşadık`` diyen Kaptanoğlu, önümüzdeki yıl, İsrail`den gelecek gemi ve yolcu sayısının artacağına inandığını kaydetti. Deniz yoluyla gelen günübirlik turistlerin ilçe esnafına önemli katkılar sağladığının altını çizen Kaptanoğlu, her turistin 100 dolar harcadığının düşünülmesi halinde bile, bu turistlerin ilçeye bıraktığı paranın 4-5 milyon dolar civarında olduğunu bildirdi.
 

 

Editör: TE Bilişim