İskenderun’da 15 Liman Rutin Şekilde Çalışmaya Devam Ediyor

İskenderun Körfezi’nde toplam 15 liman var ve salgına rağmen limanların hepsi 24 saat eski düzende çalışmaya devam ediyor. İşçiler ise önlemlerin yetersizliğine dikkat çekiyor.

Körfezin en büyük limanı 2011 yılında özelleştirilen ve şimdiki adı Limak Port olan İskenderun Limanı. Ardından İSDEMİR, Atakaş, MMK Metalurji, Yazıcılar, Ekinciler Limanları geliyor. Limanlar yurt dışı bağlantılı çalıştığı için salgının yayılması açısından riskli bir iş kolu. Evrensel’in haberine göre buna önlem olarak yurt dışından gelen gemilerdeki denizciler gemiden dışarı çıkarılmıyor. Denizcilerin ihtiyaçları acente firmalarının personelleri tarafından karşılanıyor. İdari personel evden çalışma yöntemine geçerken, kronik rahatsızlığı olan ve yaşı ilerlemiş işçiler ise yıllık izinlerinden kesilmek üzere eve gönderildi.

Liman Yetkilileri: 7/24 Hizmet Veriyoruz

Liman yetkilileri salgınla ilgili olarak daha önce kamuoyuna “Birimlerimiz, en üst düzeyde alınan tedbirler doğrultusunda 7/24 hizmet vermeye devam etmektedir. Liman hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmamakta ve ticari faaliyetler devam etmektedir. Vardiya düzeni dışında kalan çalışanlarımız, bir sonraki duyuruya kadar dönüşümlü olarak uzaktan çalışma düzenine geçmiştir” açıklamasını yapmıştı.

Editör: TE Bilişim