İngilizler 3 Milyon EURO Bıraktı
 
İngiliz Kraliçesinin askerleri, kış sezonunda krizden yakınan Kuşadası esnafını ihya etti.

Kuşadası Limanı altı gün boyunca Britanya Kraliyet Donanması'na ait iki savaş gemisini ağırlarken, donanma mürettebatının ilçeye bir hafta içinde 3 milyon euro bıraktığı tahmin ediliyor.

Dünya Kruvaziyer Birliği (CLIA) tarafından dünyanın en iyi güvenlik ve emniyet hizmetlerini veren yolcu limanı ilan edilen Ege Ports- Kuşadası Limanı, açık denizde "Egemen 09" Birleşik Müşterek Fiili Tatbikatına katılan 1221 personeli bulunan Britanya Kraliyet donanmasına ait HMS Ocean ve RFA Mounts Bay isimli savaş gemilerine altı gün ev sahipliği yaptı.

Kuşadası çarşılarında alış veriş yapan, restoranlarda yemek yiyen ve eğlence merkezlerinde sabahlara kadar eğlenen Kraliçe'nin askerleri, esnafa kış sezonunda bereket getirdi.

Kuşadası Limanı'nı işleten Ege Ports firmasının Genel Müdürü Aziz Güngör, savaş gemilerini ve mürettebatını Kuşadası'nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Britinya Kraliyet Donanması'nın Kuşadası'nı güvenli bir liman olarak tercih etmesinin kendilerini gururlandırdığını belirten Güngör, "Mükemmel güvenlik ve yolcu emniyeti hizmetleri sunan limanımızın, hem yerli hem yabancı gemi firmaları tarafından neden bu kadar çok tercih edildiğini bir kez daha doğruladı" dedi.

Savaş gemileriyle gelen mürettebatın bir hafta boyunca çevreyi ve ilçeyi gezdiğini, alış veriş yaptığını belirten Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör, şöyle konuştu: "Kuşadası genelinde 3 milyon euro üzerinde para harcadıklarını tahmin ediyoruz. Ekonomik krizin en yoğun hissedildiği bir dönemde, limanımızın donanma gemilerini ağırlayarak Kuşadası esnafına böylesine büyük bir ekonomik fayda sağlamasından büyük bir mutluluk duyuyoruz."
 

Editör: TE Bilişim