Hükümet olarak kentin acil konularına el attıklarını, İzmir Limanı’nda yatırım yaptıklarını söyleyen Yıldırım, inşaatı devam eden viyadüklerin limana inme projesinin ise mayıs sonunda bitmesinin tahmin edildiğini kaydetti. Liman sahasının düzenlenmesi, Bayraklı tarafına yeni bir konteyner alanı yapılması, Körfez’in derinleştirmesi çalışmalarının planlama kapsamında olduğunu ifade eden Binali Yıldırım, “Acil çözüm olarak İzmir için çok önem arz eden ve kruvaziyer turizmin gelişmesini de dikkate alarak o alanı yük elleçlemesinden ayrı kısa vadeli bir düzenlemeye gidiyoruz. Ama asıl çözüm, İzmir’e kısa vadede bir değil, iki kruvaziyer limanı. Bunun da planlamasını yapıyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’yle Devlet Demir Yolları’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği raylı sistem projesinin uzatılma çalışmalarının da sürdüğünü dile getiren Yıldırım, “Diğer yandan, tabii ümit ederiz ki, metro çalışmaları da daha fazla gecikmez, bunlarla entegre olur. İzmir nefes alır” diye konuştu.

‘İzmir Partisi’ çağrısı

Yıldırım, İzmir’i eski günleri gibi zenginlik merkezi yapabilmek için sivil toplum kuruluşlarıyla kafa yorulması gerektiğini de vurguladı. Yıldırım, “Elbirliğiyle çalışmamız lazım. Siyaseti ‘İzmir Partisi’ olarak hepimizin canla başla gerçekleştirmemiz lazım. Partim beni aday gösterdiğinde söylediğim söz budur. Ben İzmir’e siyaset değil, hizmet yapmaya geliyorum. Burada bulunmam hizmet amacı taşıyor. İzmirlilerin düşünceleri, yaşamları, kabulleri ne ise bizim başımız gözümüz üstünde yeri var.

KÖRFEZ’E ÜÇ MARİNA

Yıldırım; Karşıyaka, Bayraklı ve Pasaport’ta yat limanı şeklinde düzenleme çalışması yapacaklarını da açıkladı, “Kararını verdik. Pasaport’taki daha ziyade yat bağlama yeri olacak. Yer hazır, kullanımıyla ilgili ufak tefek sorunlar var. Onu aştıktan sonra kısa sürede devreye sokabiliriz” dedi. Tekne imalatçıları için Çaltıdere’de yapılan tahsisin geliştirileceğini belirten Yıldırım, Çandarlı Limanı’nın temelinin mayısın ikinci veya üçüncü haftasında atılacağını kaydetti. Yıldırım, “Çandarlı’yı Türkiye’nin en büyük limanlarından biri olarak düşünüyoruz. Bu tabii hemen olacak bir şey değil. Üç kademede yapacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim