Petkim Konteyner Limanı yatırımı için tarihi imza atıldı. Liman sanayicileri Pire ve İskenderiye limanlarında zaman kaybetmekten kurtaracak.

Socar Türkiye'nin Petkim Yarımadası için belirlediği 'Value-Site-2023' vizyonunun en önemli adımlarından biri olacak Petkim Konteyner Limanı yatırımı için imzalar atıldı. Petkim'in yüzde 100 hissedarı olduğu Petlim Limancılık A.Ş ve Hollanda'nın konteyner terminali operasyonlarında ve yönetiminde dünya lideri olan APM Terminals şirketi arasında, konteyner limanının APM tarafından işletilmesi için uzun süreli işletme anlaşması imzalandı.

NAVLUN MALİYETİ AZALACAK

Petkim Konteyner Limanı yatırımının ilk fazının 2015 yılında, ikinci fazının ise 2016'da tamamlanması hedefleniyor. Petkim Konteyner Limanı 28 yıl süre ile APM Terminals tarafından işletilecek. 700 metrelik tek parça rıhtım yapısı ile Petkim Konteyner Limanı, Türkiye'de 11 bin TEU kapasiteli gemilerin yanaşabileceği ilk liman olma özelliği taşıyacak. Türk sanayicileri Pire ve İskenderiye gibi limanlarda zaman kaybetmekten kurtaracak, ihracatçı firmaların navlun maliyeti azalacak ve liman kapasitesi yetersizliklerinden kaynaklanan sorunlara çözüm sağlayacak.

Editör: TE Bilişim