İhracatçı limandaki malını görüntülü takip edecek

Karadeniz havzasının konteyner toplama merkezi Samsunsport, ihracatta yaşanabilecek hataları en aza indirmek ve işleyişi şeffaflaştırmak amacıyla takip sistemi kuruyor. Her şeyi bilgi işleme yansıtacak olan şirket yönetimi, limana yerleştirilecek kameralar vasıtasıyla ihracatçılara görüntülü hizmet verecek. Böylelikle ihracatçılar, kendilerine verilecek ıp numarası ile konteyner mallarının girişini çıkışını, yükünün gemiye yüklenme aşamalarını görüntülü şekilde izleyebilecek.

Karadeniz havzasının konteyner toplama merkezi Samsunsport, ihracatta yaşanabilecek hataları en aza indirmek ve işleyişi şeffaflaştırmak amacıyla takip sistemi kuruyor. Her şeyi bilgi işleme yansıtacak olan şirket yönetimi, limana yerleştirilecek kameralar vasıtasıyla ihracatçılara görüntülü hizmet verecek. Böylelikle ihracatçılar, kendilerine verilecek ıp numarası ile konteyner mallarının girişini çıkışını, yükünün gemiye yüklenme aşamalarını görüntülü şekilde izleyebilecek. Samsunport Limanı Terminal Müdürü Halit Bezek, yeni sistem faaliyete geçtiğinde yaşanan hataların da en aza indirgeneceğini söyledi.

Karadeniz Bölgesi’nin lojistik üssü Samsun’da 3 ay önce konteyner taşımacılığına başlayan Samsunport Limanı, ihraç malları gemilere zamanında ve hatasız yükleyebilmek amacıyla liman sahasını bilgi işlem ağı ile donatıyor. Liman sahasındaki rıhtımlara yerleştirilecek kameralar vasıtası ise malını Samsunspor’a gönderecek ihracatçılara görüntülü takip imkanı sunulacak. Limanda yapılan tüm operasyonel işlemleri izleme imkanına kavuşacak olan ihracatçılar, hata gördüğünde ise müdahale edebilecek

Karadeniz hinterlandının konteyner toplama merkezine dönüşen Samsunport Limanı’nın yeni yatırımları ve konteynır taşımacılığında geldiği noktaya ilişkin Cihan’a konuşan Samsunsport Terminal Müdürü Halit Bezek, sistemin en kısa zamanda faaliyete geçeceğini belirtti. Yatırımlara devam ettiklerini ifade eden Bezek, “Müşterimiz yüklerini konteynerlara ister limanda ister fabrikalarında da yükleyebilir. Konteyner işi için Samsunport limanından ne bekliyorlarsa her türlü alt yapı yatırımını yaptık. Şu anda dünyanın her yerine konteynerle mal gönderebiliriz. Samsun çok ciddi cazibe merkezi olacak.” bilgisini verdi.

Kurulacak bilgi işlem donanımına da değinen Halit Bezek, “Şimdi yeni bir donanıma geçiyoruz. Her şey bilgi işlemle olacak. Hatayı minimize edip müşterilerimizin hepsi konteynerin girişini çıkışını, faturasının ne durumda olduğunu, yükünün ne kadarın gemide ne kadarının limanda olduğunu vereceğimiz IP numarası ile içerideki tüm işleyişi görebilecek. Aynı zamanda gemisini de görüp takip edecek. Artık acente gemisi yanaştığında onun gemisinin yanaşma statüsünde bir IP numarası vereceğiz. Gemi hangi rıhtıma yanaşmışsa o rıhtımdaki kameraların IP numaralarını da vereceğiz, gemisinin işi bitene kadar yaptığı operasyonel işlemleri izleyebilecek. Gemi limandan ayrıldığında o IP bir daha görülemeyecek." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim