Rusya’dan transit olarak Marport’a gelen ve buradan Uzak Doğu’ya taşınan hububatlar, limandaki uzman ekibin hızlı operasyonu ile konteynerlere aktarılarak gemilere yükleniyor.

Türkiye’nin ilk özel konteyner limanı Marport’a Nisan ayından bu yana “dökme yük” olarak nitelendirilen hububat yükleri de geliyor. Yükler ortalama 3.000 MT (metric ton) kapasiteli nehir tipi gemiler ile Rusya’dan Ambarlı’daki Marport’a getiriliyor.

Marport’un güçlü operasyon alt yapısı ve deneyimli ekibi sayesinde yükler bekletilmeden, hızlı bir şekilde kapma vinç ve pnömatikler ile tahliye ediliyor. Marport tarafından kurulan “bunker sistemi” ile konteynerlere dolum yapılıyor ve MSC gemilerine yükleniyor. Marport’un rıhtımda gerçekleştirdiği hızlı operasyon müşterinin zamandan tasarruf etmesine destek oluyor. Ayrıca dökme yüklerin konteynerlere aktarıldıktan sonra Uzak Doğu’ya nakliyesinin yapılması, navlun maliyetlerini de önemli oranda düşürüyor. Yıllık elleçleme kapasitesi 1.800.000 TEU olan Marport Limanı’nda, bu özel taşıma projesiyle düzenli olarak aylık 750 TEU’nun elleçlenmesi hedefleniyor.

Editör: TE Bilişim