ABD, Houston Limanı İdaresi, Uluslararası Liman Çalışanları Birliği (ILA) ile ABD Denizcilik Birliği (USMX) arasındaki görüşmeler sonucu anlaşmaya varılmaması halinde 30 Aralık tarihinde gerçekleşecek olası iş bırakma eylemine karşı hazırlıkların başladığını duyurdu.
 
Houston limanının Barbours Cut ve Bayport konteyner terminalleri olası iş bırakma eyleminden etkilenecek. Bununla beraber kuru dökme yük ve petrokimya gibi sevkiyatların düzenli bir şekilde gerçekleştirileceği öngörülüyor.
 
Houston Liman İdaresi, ABD Gümrük ve Sınır Koruma Hizmetleri’yle birlikte 26, 27 ve 28 Aralık tarihlerinde limandaki çalışma saatlerini artırarak olası eylemden önce konteyner terminalindeki sevkiyatları tamamlamayı amaçlıyor. 30 Aralık tarihine kadar tarafların anlaşmaya varamaması halinde, Houston limanının konteyner terminali, taraflar ulusal platformda bir anlaşmaya varana dek kapalı kalacak.
 
ABD Batı Körfezi Denizcilik Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Houston limanında yaklaşık 1.000 kişi çalışıyor. Liman idaresinin konteyner terminallerinde ise 80-150 arasında ILA çalışanı istihdam ediliyor.
 
Teksas eyaletindeki en büyük konteyner limanı olan Houston’da eyalette gemi yoluyla taşınan konteynerlerin %96’sının elleçlemesi yapılıyor. ABD Körfez bölgesindeki konteyner sevkiyatlarının yaklaşık %70’inin elleçlendiği Houston limanı, ihracata yönelik sevkiyatlar için ülkenin en çok kullanılan limanı konumunda bulunuyor.
Editör: TE Bilişim