HOPAPORT GENEL MÜDÜRÜ ÖZER’DEN HEKİMOĞLU’NA ZİYARET

Park Denizcilik ve Hopa Liman İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Meriç Burçin Özer Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’nu ziyaret etti.

HOPA-Park Denizcilik ve Hopa Liman İşletmeleri A.Ş (HOPAPORT) Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’in kurum ziyaretleri devam ediyor. Özer, Hopa TSO ve ardından Hopa Belediyesine yaptığı  ziyaret sonrası bir ziyaret de Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’na yaptı..

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer’i makamında kabul eden Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özer “HOPAPORT olarak kendimizi anlatalım, Hopa Limanında neler oluyor, geleceğe dönük projelerimiz nedir Sayın Başkan sizinle paylaşmak istedim. Son 2 yıldır Hopa limanında işlem hacmi olarak sürekli yükseliş gösteren bir grafik var. Bizler yeni projelerimizi hayat geçirdikçe bu işlem hacminin daha da artırmak için çalışıyoruz. Buna paralel liman sahamız içinde de limanımızı büyütme anlamında projelerimizi 2014 yılından itibaren hayata geçirmeye başlayacağız. Bütün bunlar ışığında HOPAPORT’a ve beraber iş yaptığı ve yapacağı firmaların arazi ihtiyaçları söz konusu.

Son günlerde ilimizde Hopa’nın ve Arhavi’nin baypas edilerek kendi düşünceleri alınmadan sınır ötesinde bir organize sanayi bölgesi kurulması konusunda girişimler söz konusu. Bununla ilgili Hopa TSO ve Hopa Belediyesi tarafından öncelikle Kemalpaşa, Hopa ya da Arhavi’de altyapısı hazırlanabilirse buralardan birinde sanayi bölgesinin kurulmasının araştırılması düşüncesi ortaya çıktı. Bu konuları paylaşalım istedik. Biliyorsunuz Türkiye’nin neresinde olursa olsun limanları besleyen arka destek güç vardır. Bunlar fabrikalardır, organize sanayi bölgeleridir, demiryolu bağlantısıdır, arazi derinliğidir. Hopa Limanı bunların hiçbirine sahip değilken ve yaptığı işlemden elde ettiği kardan devlete %25 pay ödemesine rağmen kendi kendine yeter noktaya gelmiştir. Yarattığı iş potansiyeli, bünyesinde istihdam ettiği personel sayısı ile sağladığı istihdam ve ekonomiye verdiği kazanımlarla Hopa Limanı sahiplenilmelidir. Biz bu ziyaretimizde hem tanışma, hem bu konuları paylaşma ve hem de geleceğe dönük neleri yapabiliriz değerlendirmesini yapalım istedik.” diye konuştu.

Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Genel Müdür Özer’e teşekkür etti. Hekimoğlu “Bu ziyareti ilişkilerimizin geliştirilmesi açısından önemsiyorum. İfade ettiğiniz düşüncelere katılmamak elde değil. Özellikle Organize sanayi bölgesinin başka bir ülke sınırları içinde kurulmasının ilimize ve özelde Hopa ve Arhavi’ye ne katkısı olacak ben doğrusu merak ediyorum. Bu proje benim aklıma yatmıyor, ama yatmadan önce bu projeyle ilgili neden kimse ne bizim ne de Arhavi TSO’nun düşüncelerini alma zahmetine katlanmıyor.  Bunu anlamak da zorlanıyorum. Arhavi arazi olarak önü açık bir alana sahip. Konuyla ilgili detaylı araştırma yapıldığında ilk etap da lazım olduğu ifade edilen tahminen 100 dönüme yakın arazi ilçemizde temin edilebilir.  Bizde bu konuyu Belediye meclisimizde, işadamlarımızla görüşüp değerlendirelim. Bizler Hopa Limanı’na ilimizin ciddi bir ekonomik değeri olarak bakıyoruz. Hopa limanı bizden bir destek istediği zaman yapabileceğimiz bir şey olursa o desteği vermeye her zaman hazırız. Düşüncelerinize gerçekten önem veriyorum. Bu düşüncelerin ve projelerin Arhavi’de de sahiplenilmesi noktasında girişimlerimiz olacaktır. Ziyaretiniz için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret en kısa sürede tekrar bir araya gelme temennisi ile sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim