Hopaport'ta Yılın Son Eğitimi Verildi

Artvin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Hopaport’ta ilk yardım ve Yangın eğitim tatbikatı gerçekleştirildi.

Hopaport’ta yıl boyunca süren değişik kategorilerde verilen eğitim ve tatbikatların sonuncusu Artvin AFAD tarafından verildi. Artvin AFAD ekibinden AFAD Artvin İl Müdürü Mehmet Salih Avcı, AFAD personelleri Sezer Yalçın, Fatih Aydın ve İsmail Keleş’in katıldığı eğitim ve tatbikatın birinci kademesi Hopaport toplantı salonunda yapıldı

. Hopaport Acil Durum Koordinatörü Genel Müdür Meriç Burçin Özer, Genel Koordinatör Hasan Dudak, ISG Uzmanı ve QHSE Sorumlusu Emine Gümüşkaya’nın yanı sıra Departman Müdürleri ve personelin katıldığı eğitimde AFAD il Müdürü Mehmet Salih Avcı tarafından Temel Afet bilinci ve Yangın Eğitimi teorik olarak verildi. Tatbikatın ikinci aşamasında HHopaport operasyon sahasında Pratik Yangın eğitimi ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

2015 yılının son eğitimin tamamlanması ardından bir değerlendirme yapan Hopaport Acil Durum Koordinatörü Genel Müdür Meriç Burçin Özer, şirket olarak yaptıkları işin ciddiyetini bildiklerini ve Uluslar arası standartların azami ölçüde Liman sahası ve personeli üzerinde uygulamada titiz davrandıklarını söyledi.

Genel Müdür Özer AFAD ekibine de verdiği eğitim ve bilgilerden dolayı teşekkür ederek “Biz Hopaport olarak yıl boyunca Personelimize yönelik eğitimlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Tehlike ve Risk analizi, zarar azaltma planlaması, yangın zararlarının azaltılması, Acil durum planlaması vb. tüm bunların planlanması çalışmalarımız Kurumsal yapımız içinde zaten planlanmakta ve uygulamalarına da devam edilmektedir. Bizim en ağır işlerimizden olan Operasyonlar-Yük boşaltma ve yükleme konusunda kurumumuz İş Güvenliği ve sağlığı uzmanlarımızca gerekli uyarılar devamlı yapılmaktadır.

Tank terminalimizde gerekli tüm tedbirler alınmıştır, Limanımızda operasyon yürüttüğümüz her alanda Acil durum planlaması en öncelikli çalışmamızdır. Olabilecek her türlü riske karşı limanımızın her alanında teçhizat olarak da hazırlıklarımız her daim mevcuttur. Biz Hopaport olarak bu tür eğitimlerin yararlarını biliyoruz ve 2016 ve sonrasında da düzenli olarak bu eğitimleri almaya ve tatbikatları gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Hopaport bünyesinde oluşturulan Yangın, İlk yardım ve Arama-Kurtarma ekiplerimiz güncel duruma göre kendi içlerinde de eğitimlerini almakta ve pratik tatbikatlarını yapmaktadır. Biz Hopaport olarak bu tatbikatı veren AFAD ekibine teşekkür ediyoruz. Eğitimlerimize katılarak gerekli duyarlılığı gösteren tüm departman müdürlerimize, personelimize ve sahada çalışan işçilerimize de gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyor, yeni yıllarını kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim