HOPAPORT’TA HARAKETLİLİK DEVAM EDİYOR

HOPAPORT’TA SON AYLARDA GÖRÜLEN HARAKETLİLİK BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI SUNUYOR

HOPA-Karadeniz’in önemli limanları arasında yerini alan HOPAPORT’ta son aylarda yaşanan hareketlilik bölge ekonomisine katkı sunmaya devam ediyor. HOPAPORT yönetiminin son yıllarda peş peşe yaptığı yatırımlar ve projeleri ile limanda elleçlenen ürün çeşitliliğini çoğaltma çalışmaları da meyvesini veriyor.

Geçtiğimiz yıllarda limanda elleçlenen ürünlerin %70’i ithal kömüre dayanırken, bu oran ürün çeşitliliğinin artmasına paralel %40’lara kadar düşüş gösterdi. Son olarak Rusya’nın Azov limanından gelen2.700 ton liman sahası içinde bulunan Tahıl silolarına aktarıldı. Ardından Akçansa tarafından Fırtına isimli gemi ile getirilen 2.200 ton çimento’da Akçansa’nın liman sahasında bulunan tesislerine boşaltılırken, Bartın’dan Sazan isimli ile getirilen 600 ton Kireç de liman sahasından tahliye işlemleri tamamlandı.

Aynı günlerde iki ayrı gemi ile getirilen 9.300 ton İthal kömüründe tahliye işlemleri devam ediyor.

HOPAPORT’un yeni yeni projelerle ürün çeşitliliğini daha da artırmaya devam edeceğini söyleyen Genel Müdür Meriç Burçin Özer özellikle tahıl ve tank terminallerini daha aktif kullanmaya yönelik çalışmalara devam ettiklerini, liman sahası içinde yapımı tamamlanan 5 adet yeni siloyu da bölge ekonomisinin hizmetine sunma anlamında girişimlere devam ettiklerini söyledi.

Genel Müdür Özer,  Hopa’nın önemli bir coğrafi noktada bulunduğunu, sınıra yakın oluşu, doğuya ulaşımda özellikle Cankurtaran Tünelinin tamamlanması ardından ciddi bir potansiyelin oluşacağını, buna paralel İran ve Nahçıvan’a yapılan ve yapılacak transit nakliyede Hopa Limanının önemli bir üs konumuna geleceğini sözlerine ekledi.

Özer, İran’la ticaretin geliştirilmesine önem verdiklerini, bu konuda geçtiğimiz aylarda Hopa TSO öncülüğünde İran’a yapılan iş gezisinin çok verimli geçtiğini sözlerine ekleyerek “Biz ülkemiz ve bölgemiz ekonomisinin bir parçasıyız. Hopa Limanında işlerin gelişmesinin ülke ve bölge ekonomisine de katkıları olduğunun ve olacağının bilinci içindeyiz.  Bunun yanında Artvin ekonomisinde Hopa Limanı çok önemli bir yere sahiptir. Bunları alt alta listelersek yapacağımız çok işin olduğunu da biliyoruz. Bunun içinde HOPAPORT’un her kademesinde görev üstlenen arkadaşlarımızla ve tüm çalışanlarımızla yapacağımız işin en iyisini yapma gayreti ile çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim