HOPAPORT’A YENİ BİR ÜRÜN DAHA GELDİ

Hopa Limanına tarihinde ilk defa yeni bir ürün olarak 9.200 ton soya fasulyesi geldi.

Hopa Limanı son dönemlerde peş peşe yaptığı girişimlerin sonuçlarını almaya devam ediyor. İran transit ticaretinin kapısını Bulgaristan'dan gelen Kapı Panelleri ile aralayan HOPAPORT, düzenli olarak limana gelen malzemeleri kapalı ambarlarında depolayarak buradan karayolu ile Van’a ve Van’dan da Demiryolu ile İran’a ulaştırmada önemli bir lojistik üs oldu.

HOPAPORT Lojistik departmanının başarılı çalışmaları ile limana tarihinde ilk defa Soya Fasulyesi geldi. Türk Bandıralı M/V Arif Amca isimli gemiye Ukrayna’nın Yuzhny limanından yüklenen 9.248 ton Soya fasulyesi Hopa Limanına geldi ve kapalı depolara boşaltma işlemleri devam ediyor.

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer liman sahasında bulunan 18.000 m2 kapalı depo ambarlarının %80’ini tadilattan geçirdiklerini ve güçlendirme yaptırdıklarını şu an itibariyle hizmete alınan ambarlarında % 90 oranında bir doluluğa ulaştıklarını ifade etti Rusya ve Ukrayna’dan limanlarına Buğday, Mısır, Bezelye ve Pancar küspesi geldiğini, son olarak da 9 bin ton soya fasulyesinin yeni bir ürün olarak Hopa Limanında geldiğini ve depolara alınma işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Genel Müdür Özer “Dünyada ve ülkemizde deniz taşımacılığı ve limancılık sektöründe hızla bir yükseliş trendi yaşanmaktadır. Ülkemizin de dünyada gelişen bu sektöre adapte olma konusunda hızla alınan kararlar uluslararası piyasada Türk bandıralı gemiler ve Türk Limanlarının gerek uzak doğuya açılmada, gerekse uzakdoğudan gelen malların Kafkaslar ve Avrupa’ya ulaşması konusunda önemli lojistik konumlarını değerlendirmeleri kaçınılmazdır.

Biz HOPAPORT olarak tüm departmanlarımızda, çalışan tüm personelimizle sürekli eğitimlerle kendimizi yarına hazırlıyoruz. Özellikle İran ile ilişkilerde yaşanan yumuşa ve amborga da yaşanan gelişme ülkemiz limanları ve özellikle HOPAPORT ve Doğu Karadeniz limanlarını geçmişte olduğu gibi bugünde önemli kılmaktadır. Biz HOPAPORT olarak hep limanımıza yeni ürün çeşitliliği sağlama konusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tek başına artık Kömür elleçleyen bir liman olma özelliğinden çıkarak değişik ürünleri elleçleyen ve depolayan bir liman olma noktasına geldik. Nitekim kapalı depolarımızdaki doluluk ve sürekli yeni iş tekliflerinin gelmesi de bunun bir göstergesidir. HOPAPORT olarak artık yeni yeni projelerimizle ve bu projeleri hayata geçirerek gündeme gelmeyi ve uluslararası alanda “HOPAPORT’ta yapılamayacak işin olmadığını” artık herkes gördü ve görmeye de devam edecek” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim