HOPAPORT 2015 YILINI BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE İŞLEM HACMİNİ 241.000 TON ATRIRARAK KAPATTI.

Ülkemizin, Karadeniz’in Kuzeydoğu ucunda stratejik olarak önemli bir noktasında konumlandırılan Hopa Limanı, yatırımları-ürün çeşitliliği ve özellikle Proje Kargo yüklerini başarıyla elleçlemesi ile gözlerin üzerine çevrilmesine neden oldu.

HER TÜRLÜ OPERASYONA VE İŞE MÜSAİT KONUMDA

Hopaport  kendi bünyesinde bulunan Tank-Tahıl ve Çimento terminalleri ve 18.000 m2 kapalı ambar,102.000 m2 açık depolama alanlarıyla her türlü operasyonun rahatlıkla yapılabildiği ülkemizin ender limanları arasında yerini alıyor.

EKONOMİK-SOSYAL-KÜLTÜREL VE SPORTİF HER ALANDA DESTEK VERİYOR

Ekonomik- Sosyal faaliyetleri ile de dikkatleri üzerine çeken Hopaport , D.Karadeniz, Artvin ve Hopa ekonomisi üzerinde de artı değer katan bir özelliğe sahip. Hopa’da düzenlenen TVF Organizasyonu olan Plaj Voleybolu Türkiye serisi turnuvasının ana sponsorluğunu da yapan HOPAPORT, Eğitim’den Kültüre kadar her alanda desteklerine de devam ediyor.

ULUSAL VE ULUSLARASI STANDARTLARDA EĞİTİMLER VERİLİYOR

Hopaport , Bölgemizin en önemli kurumsal kimliğine sahip ve sürekli verilen eğitimlerle tüm departmanlarda çalışan personelini günümüz Liman işletmeciliğine uyumu sağlıyor. Ulusal ve Uluslar arası standartlarda yapılması gereken bütün eğitimlerin verildiği Hopaport ’ta her yıl düzenli olarak saha da-denizde ve güvenlikte yapılan tatbikatlarla kendini her manada koruma garantisi altına da alan limanlarımızın başında yerini alıyor.

İŞLEM HACMİNİ SÜREKLİ ARTIRIYOR

Hopaport , tüm departmanları ve saha çalışanları ile başarıya kenetlenmiş profesyonel bir yöneticilik anlayışının sonucu olarak her ay düzenli olarak Şirket danışmanının da katıldığı değerlendirme toplantıları meyvesini de veriyor. 2014 yılını 637.226 ton’luk işlem hacmiyle kapatan Hopaport , 2015 yılında sürekli kendini geliştirmesi ve yeni yeni ürünlerin limana gelmesini sağlaması ile bu rakamı 878.497 ton’a çıkartmayı başardı.

PROJE KARGO BAŞARISI

Hopaport , Lojistik departmanının girişimleri sonucu ciddi anlamda Proje Kargo yükünün elleçlendiği bir liman olma özelliğine sahip. Ciner ve İmiks Holding grup şirketleri ÇAPA ve MİSNAK’ın koordineli çalışması ile Güney Köre-Hindistan-Hollanda-İsveç gibi ülkelerden Türkmenistan-Azerbaycan gibi ülkelere taşınan Doğalgaz santral parçaları ve Çeşitli fabrikaların komple taşınmasında Hopaport Lojistik üs görevini üstleniyor. Özellikle Azov kanalını en verimli şekilde değerlendiren Hopaport , Hazar Denizine ulaşarak yüklerin belirlen adreslere zamanında ulaştırılması konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi ile takdir topluyor. 50 tondan 600 tona kadar olan tek parça yüklerin bile Hopaport ’ta rahatlıkla tahliye edildiği ve yeri geldiğinde gemiden gemiye bu yüklerin aktarımının başarıyla yapılması Hopaport ’u güvenli limanlar kategorisine soktu.

TANAP PROJESİNDE HOPAPORT LOJİSTİK ÜS OLARAK KULLANILIYOR

Azarbeycan ve Türkiye arasında en önemli projeler arasında gösterilen TANAP projesinde Hopaport  lojistik üs olarak kullanılmaya devam ediyor. Gemilerle Hopa Limanına getirilen borular buradan ARKAS Lojistik koordinesinde karayolu ile Erzurum yöresinde bulunan şantiye sahalarına taşınma işlemi de devam ediyor.

ÇİMENTO TERMİNALİ ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK

Hopaport ’un 2015 yılında tamamladığı toplam kapasitesi 8.300 ton olan Çimento terminalinin de 2016 yılı ortalarından itibaren en rantbl şekilde kullanıma sokulması amaçlanıyor. Bölgemizin sektöründe söz sahibi olan önemli firmalarından biri tarafından işletilecek olan Çimento terminali ülkemizin Güneydoğu Anadolu dahil bir çok noktasının Çimento ihtiyacını karşılamanın yanı sıra yurtdışına da ciddi sayılabilecek ihracat yapması hedefleniyor.

Hayati Akbaş HOPA
Editör: TE Bilişim