HOPA LİMANINDA HAREKET DEVAM EDİYOR.

Hopa Limanı tahıl ambarına Buğday gelmeye devam ediyor.

HOPA-Doğu Karadenizin kuzey ucunda bulunan son limanı Hopa Limanında 2012 yılında yaşanmaya başlanan hareketlilik 2013 yılında da devam ediyor. Hopa Limanı gümrüklü sahası içinde bulunan ve her biri 1.000 er ton kapasiteli ve toplam 10 bin ton kapasiteli tahıl ambarları bu günlerde Rusya’dan ithal edilen buğday’ın depolama merkezinin adresi oldu.

İlki geçen ay gelen 3.000 ton buğday silolarda depolanırken bu defa da yine Rusya’dan gelen isimli gemi ile gelen 3.000 ton buğday silolarda depolandı. Depolanan Buğday’ın kısa bir süre sonra Nahçıvan’a Başoba Nakliyat’a ait araçlarla taşınacak.

HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Hopa limanının bölgenin en kapsamlı ve en seri hizmet veren açık ve kapalı depolama imkânına sahip modern bir liman olduğunu ifade ederek “Hopa Limanı Ciner grubuna devir edildikten sonra ara vermeden devam edilen yenileşme politikaları doğrultusunda bölgenin önemli limanları arasında yerini almıştır. Bundan dolayı dır ki 2012 yılında bir önceki yıla göre elleçleme oranı % 50 artan bir kapasiteye ulaşan ülkemizin ender limanları arasında yerimizi aldık.

HOPAPORT ithalatçılarımız ve ihracatçılarımıza her zaman en seri şekilde yükleme ve boşaltma hizmetini modern araç parkı ile vermekte ve depolama imkânı sunmaktadır.

HOPAPORT olarak en son modern sistemle donatılmış tahıl depolama ambarlarımızı da ithalatçılarımızın hizmetine sunduk. Her biri 1.000 ton kapasiteli toplam 10 adet silomuzla ithalatçılarımıza hizmet veriyoruz. Kısa bir süre önce gelen ve silolarımızda bekletilen 3 bin ton buğdaya ek olarak bu defa da Nahçıvan’a transit olarak taşınacak ilave 3 bin ton bugdayı da silolarımıza aldık ve kısa bir süre içerisinde bunların aktarımı yapılacaktır.

 HOPAPORT kısa, orta ve uzun vadeli projelerini adım adım hayata geçirmektedir. Ülkemizin Kafkasya coğrafyası ile ticari potansiyeli her geçen gün artmaktadır ancak bu artışın daha üst seviyelere sıçramasında Hopa Limanının Demiryolu projesi ile desteklenmesine ihtiyaç vardır. Kafkas Demiryolu sisteminin Hopa Limanına entegre edilmesi ile yakın ve uzak Kafkas ülkeleri ve hatta Çin’e kadar uzanan coğrafya’da ülkemizin ithalat ve ihracat potansiyeli var olan rakamları katlayarak artıracaktır. Biz bunun için Hopa-Batum Demiryolu projesinin öncelikle raflardan indirilmesini ve gerekli  çalışmaların yapılması ardından önümüzdeki yıllardaki yatırım programına alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim