HOPA LİMANININ GÜVENLİĞİNDEN ONLAR SORUMLU

Hopa Limanı güvenliğinden sorumlu olan özel güvenlikçiler düzenli eğitimden geçiyorlar.

HOPA-Bölgemizin önemli limanları arasında yerini alan Park Denizcilik ve Hopa Liman İşletmeleri A.Ş.’nin güvenliğinden sorumlu olan personel düzenli eğitimden geçmeye devam ediyor. Hopa Limanı Güvenlik müdürü Olgun Çıtlak tarafından her 3 ay da bir verilen eğitime tüm güvenlik personeli noksansız olarak katılıyor.

Eğitimle ilgili bilgi veren Hopa Limanı güvenlik müdürü Olgun Çıtlak yapılan çalışma ve amacıyla ilgili şu bilgileri verdi “Hopa Limanı (SIPS) kodu uygulamaları kapsamında 3 ayda bir liman tesisi güvenlik sorumlusu (LPSP) nezaretinde Güvenlik personeli ve liman personelinden bazılarına Liman gümrüklü saha içinde uyulması gereken Uluslar arası kurallar, olabilecek tehditlere karşı alınabilecek önlemler ve uygulamalar hakkında eğitim verilmektedir. Bu eğitimi veren şahsın “liman tesis Güvenlik sorumlu belgesi” olması şartı vardır.

Geçen yıl Haziran ayında yapılan Liman sahası içinde yapılan uygulamalı tatbikatın tekrarının bu yılda Haziran ayının ilk haftasında yapılacağını açıklayan Olgun Çıtlak “Bunda amaç limana olabilecek herhangi bir saldırı-sabotaj olaylarında güvenlik personelinin bilinçli, bilgili ve dinç olmalarını sağlamaktır” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim