Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Gümrük Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'nin 7 Eylül tarihli nüshasında yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazetede yayınlanan Tebliğ’de şu ifadelere yer verildi: “4.10.2012 tarihli 28.431 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Gümrük Genel Tebliği (Gümrük İşlemleri –seri no:98’nin 3’üncü maddesinin birinci fıkrasıda yer lan Yetkili Gümrük Müdürleri tablosu değiştirildi..

Buna göre, LPG ihtisas gümrüğü uygulaması kapsamında LPG'nin serbest dolaşıma giriş işlemlerinin yapıldığı gümrük müdürlüklerine Hopa Gümrük Müdürlüğü eklendi.

Tebliğ’de Hopa Gümrük Müdürlüğü ile beraber Alanya Gümrük Müdürlüğü, Aliağa Gümrük Müdürlüğü, Beylikdüzü Akaryakıt Gümrük Müdürlüğü, Giresun Gümrük Müdürlüğü, İsdemir Gümrük Müdürlüğü, Körfez Petrokimya Gümrük müdürlüğü, Mersin Akaryakıt Gümrük Müdürlüğü, Samsun Gümrük Müdürlüğü ve Tekirdağ Gümrük Müdürlüğü ’de İhtisas Gümrükleri kapsamına alındı.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, 2 yıla yakındır bu haberi duymak için çaba gösterdik. Eğitimlerimizi tamamladık. Projelerimizi hayata geçirdik. Onlarca kez Ankara yollarına düştük. Gecemizi gündüzümüze katarak HOPAPORT’ta yaptığımız LPG Terminalimizde işletmeye hazır noktaya getirdik.

HOPAPORT olarak bizde projelerin sonu gelmez. Bir projede daha mutlu sona ulaştığımız için elbette tüm departmanlardaki mesai arkadaşlarımızla mutluyuz. Bu kararın alınmasında destek veren herkese Teşekkür ediyorum.

Bu karar sonrası LPG Terminalimizi en kısa sürede hizmete alma noktasında girişimlerimize başlayacağız. Bu da demek oluyor ki HOPAPORT’a gelen gemi sayımız artacak, Nakliye sektörüne yeni bir iş kapısı açılmış olacak ve yeni istihdam demektir. Karar Ülkemize ve Hopa’mıza hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim