Gömeç Belediyesi tarafından tamamı İller Bankası’ndan hibe olarak alınan 480 bin lira harcanarak yaptırılan balıkçı barınağı düzenlenen törenle hizmete açıldı. 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Gömeç Balıkçı Barınağı sayesinde Gömeçli balıkçılar teknelerini daha güvenli bir ortamda muhafaza edebilecek, zarar gören ağlarını ve teknelerini daha modern bir ortamda tamir etme fırsatı bulacak.
 
Mayıs ayında inşaatına başlanan Gömeç Balıkçı Barınağı’nın yapımı iÇin 480 bin lira harcandı. Balıkçı barınağı Devlet Liman Hizmetleri )DLH) Bölge Müdürü Enver Yeniçeri, bir Çin atasözünden örnek vererek başladığı konuşmasında, “Güzel ülkemizin şirin ilçesi Gömeç’te balık tutmayı biliyordu ama, balık tuttukları teknelerini, motorlarını sığınacakları güvenli bir liman denizde yoktu. Yeterli değildi. Geçmişte deniz kazılarak doğal yollardan oluşturulan balıkçı barınağı sağlıklı değildi. Ama bu Gömeç’e yakışmıyordu. Sayın Ulaştırma Bakanımız Binalı Yıldırım’ın talimatları doğrultusunda 2010 yılında yatırım programına alınan bu yatırım 2011 yılı mayıs ayında ihale edilip süresinden iki ay önce de bitirilmiş durumda. Balıkçı barınağı 480 bin liraya mal oldu. Yapımı tamamlanan balıkçı barınağında 158 metre ana mendirek 15 metre tali dalga kıran, 20 metre çekek yeri, 162 metre eksi bir buçukluk rıhtım, yaklaşık 6 dönüm korunaklı su alanı, 2 bin metrekare de saha betonu harcandı. .balıkçı barınağı yaklaşık 50 tane orta boy balıkçı teknesi kapasitesine sahip. Bu da Gömeç’te uzun yıllar ihtiyacı karşılayacaktır. Diğer yandan tur teknelerinin yanaşıp yolcu indirip bindireceği iskelenin yapımı sürüyor. Bu da Aralık ayında hizmete sokulacaktır. Önümüzdeki turizm sezonunda Gömeçlilere hizmet etmeye devam edecektir. Bu limanın da yatırım miktarı olarak yaklaşık 500 bin liraya mal olması bekleniyor.” diye konuştu.
 
Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, “Sözlerimin başında Sayın Başbakanımızın Validesi Tenzile Hanımefendi vefat ettiler kendisine Allah’tan rahmet diliyor, hepimizin başı sağolsun diyorum. Biraz önce sayın belediye başkanımız yapılan hizmetleri tek tek anlattı. Yaptığı yatırımları anlattı. Balıkçı barınağımız 480 milyon lira harcandı. İskele yapılıyor 500 milyon lira harcanıyor. Köprüler yapılıyor 1 milyon 500 bin lira harcanıyor. Diğer yapılan yol kanalizasyon vesayre. Biraz önce yine DLH Bölge müdürümüz ifade etti. Beşinci ayda başladı. Onuncu ayda bitti. Eskiden işler bu kadar çabuk olmuyordu. Bir Havran barajı 20 yıl önce başlamış, ama hep iz bedel ile devam ediyor bir türlü bitirilemiyordu. Ama ülkede siyasal istikrar olduğu zaman, ekonomik istikrar olduğu zaman, ülkede huzur ve güven ortamı olduğu zaman, ülkenin bütçesi açık vermediği zaman, IMF’ye muhtaç olmadığınız zaman, itibarlı bir ülke olduğunuz zaman işler başlıyor, kısa zamanda bitiyor. Kaynağı bulunuyor. İşte böyle bir dönemden geçiyoruz.” dedi.
 
AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu’da, “Gömeç’e yakışacak çok da güzel bir limanın açılışını yapıyoruz. İnşallah bu hizmetlerimiz devam edecek. Bizler Gömeç’i seviyoruz. Gömeç bizim körfez bölgemizde küçük ama şirin dağı olan, zeytin arazileri olan, yolun kenarında güzel binaları olan, kapalı spor salonunun ilk yapıldığı ilçemiz olarak, denizi olan, kumsalı olan Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, “Eski balıkçı barınağımız 20 yıl öncelerinde Şefik Birdar başkanımız zamanında, denize en yakın kısmın Kepçeyle derinleştirilip, açılmasıyla doğal bir balıkçı barınağı oluşturulmuş, balıkçı arkadaşlarımızın sorunu birazda olsa giderilmiştir. Fakat bir ilçeye uygun olmayan, balıkçı arkadaşlarımızın ihtiyacına cevap vermeyen bu balıkçı barınağının yenilenmesi iÇin Ulaştırma Bakanlığımızın DLH Genel Müdürlüğüne resmi müracaatımızı yaptık. 23.Dönem Milletvekillerimizin yardımıyla, özellikle Ayşe Akbaş Milletvekilimizin yoğun gayreti sonucu ve de DLH Genel Müdürümüzün, Bölge Müdürümüzün çalışmalarıyla, destekleriyle şu an gördüğünüz Limanın yapımı gerçekleşmiştir. Liman yapımı 480 bin 044 TL’dır. Görevde bulunduğumuz 7, 5 yıldan beri kendimize “Halka Hizmet, Hakka Hizmet etmektir” inancıyla, hizmet dışında hiçbir beklentimiz olmadan çıktığımız bu hizmet yolunda, niyette böyle olunca önce Cenab-ı Allahın yardımlarıyla, sonra da Sayın Milletvekillerimizin, Bakanlarımızın, Genel Müdürlerimizin, Bölge Müdürlerimizin, büyük katkılarıyla ve ısrarlı iş takiplerimizin sonucunda güzel Gömeç’imizi daha güzel hale getirmeye çalıştık. Çok şükür bunu başardık.” dedi.
 
Yapılan konuşmalar sonrasında törene katılan heyet balıkçı barınağında bir yürüyüş yaparak yapıyı inceledi. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, DLH Bölge Müdürü Enver Yeniçeri, Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, Edremit Belediye Başkan Tuncay Kılıç, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.
Editör: TE Bilişim