2 gümrüklü depo, gümrüklü saha ve geçici depolama alanları ile Giresun Limanının bölgenin avantajı olduğunu söyleyen Çakıroğlu Liman İşletmeleri Genel Müdürü Vecdi Vardiş, konteynır taşımacılığı ve kruvaziyer liman özelliklerinin öne çıkarılacağını belirtti

Giresun'un ayakta kalan ekonomik açından en stratejik yerlerinin başını çeken Çakıroğlu Liman İşletmesi’ne ait Karadeniz’in en önemli sığınaklarından biri olan Giresun Limanında 2011 hedefleri büyük tutuluyor.

Yeni yıl için stratejilerini geliştiren işletme yetkilileri bu amaçla Giresun limanı için yeni vinç alımında bulundu. Önceki gün İstanbul Ambarlı Limanından M/V ARMARIN 3 gemisine yüklenen; 63 ton kaldırma  kapasiteli Gottwald HMK 170 marka konteyner  vinç ile ve 45 ton kapasiteli konteynır saha istiflemesi için Fantuzzi Reach Steaker’ın şehrimize gelerek limanın araç parkına katılması beklenmekte.

2011’DE HEDEF 5 BİN KONTEYNIR

Limanla ilgili çalışmalar hakkında gazetemize bilgi veren Çakıroğlu Liman İşletmeleri Genel Müdürü Vecdi Vardiş, Giresun Limanının konteynır taşımacılığı ve kruvaziyer liman özelliklerinin öne çıkarılacağını belirterek hedeflerinin 3-4 sene içerisinde Trabzon Limanının sahip olduğu yükleme boşaltma kapasitesini yakalamak olduğunu açıkladı. 2011 yılı için 5000 bin konteynır hedeflerini her geçen yıl yine 5’er bin artırmak olduğunu vurgulayan Vardiş, 2 gümrüklü depo, gümrüklü saha ve geçici depolama alanları ile Giresun Limanının bölgenin avantajı olduğunu söyledi.

Vardiş, Limanın hedeflenen işlerliğe kazandırılmasından sonra Giresun’a her türlü sosyo – ekonomik faydayı sağlayacağından kimsenin kuşku duymaması gerektiğini açıkladı.

KLASİK LİMANCILIK TERK EDİLECEK


Giresun Limanı ile ilgili düşüncelerinin klasik limancılık anlayışının ötesinde olduğunu anlatan Vardiş, başta ilimiz olmak üzere Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Sivas ve Ordu madenlerinin Giresun Limanı üzerinden sevkine talip olduklarını ve bu yönde çalışmaları sürdürdüklerini bildirdi.

GİRESUN LİMANI MİAMİ’DE TANITILACAK

Bu arada, firmalarının içinde yer alan Sinop limanı vasıtasıyla Akdeniz Kruveziyer Limanlar Birliği (Med Cruise) üyesi olduklarını dile getiren Vardiş bu sene 13-17 Mart 2011 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Miami kentinde düzenlenecek olan dünyanın en büyük limancılık fuarında Giresun Limanının tanıtımının yapılacağını ifade etti.

1997’DE ÖZELLEŞTİRİLMİŞTİ

Çakıroğlu AŞ tarafından 1997 yılında 3,2 milyon dolara satın alınan Giresun Limanı, Türkiye'de özelleştirilen ilk limanlardan biri olma özelliğine sahip. 1959 yılından beri faaliyet gösteren liman Karadeniz’in en önemlileri arasında yer alıyor.

Liman sahası içinde özelleştirme öncesinde başlanan dolgu sahasının limana devredilmemesinin hedeflenen yatırımların önündeki en büyük engel oluşturmuştu.

Öte yandan Giresun karşıtı lobilerin çalışmaları ile Rusya'nın en büyük ticari şirketlerinden biri olan Sibuglemet, 2008 yılında limana planladığı projelerini gerçekleştirmekten vazgeçmişti.

Son yatırımla birlikte 2011 yılında limanımızın yükleme – boşaltma trafiğinde önemli derecede artış olması beklenmekte.
Editör: TE Bilişim