Buz kırma döneminin başlangıcı, 6 Aralık'tan itibaren Liman Başkanlığı'nın emriyle St. Petersburg'un Büyük Limanı'nda ilan edildi.

Ust-Luga limanında buz kırma dönemi 7 Aralık'ta, Vyborg ve Vyssotsk'ta ise 8 Aralık'ta başladı.

Rosmorport'a göre, "Semen Dezhnev" ve "Kapitan Izmailov" buzkıranları Finlandiya Körfezi'ndeki gemilere yardım etmeye başladı. Bu yıl, St. Petersburg, Vyborg ve Vyssotsk'ta buz kırma mevsimi geçen yıldan 10 gün önce, Ust-Luga'da ise neredeyse iki ay önce başladı.

2021-2022 kış navigasyon sezonundaki buz kırma döneminde, Rusya'nın Baltık limanlarında dünyanın en büyük dissl elektrikli buz kırıcısı “Viktor Chernomyrdin” de dahil olmak üzere on iki buz kırıcı konuşlandırılacak.

Finlandiya Körfezi'ndeki Rus limanlarındaki seyrüseferle ilgili ilk hava kaynaklı kısıtlamalar neredeyse bir ay önce getirildi.

Şimdi, küçük tekneler, eğlence ve yelkenli teknelerin St. Petersburg, Vyborg, Vyssotsk, Primorsk ve Ust-Luga'da seyrine izin verilmiyor.

Buz sınıfı olmayan gemilerin, limanlardaki katı buzun 10-15 cm'den kalınlaşması durumunda 21 Aralık'tan itibaren Ust-Luga'da ve 27 Aralık'tan itibaren Vyssotsk'ta seyretmelerinin yasaklanması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim