Filyos’ta yatırım için kuyruk var!

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Filyos Irmağı’nın yatağının çevresinde oluşturulan sanayi bölgeleri projesinin tamamlanması için son adımlar atılıyor 
        
Büyük bir lojistik liman ve 4 bölgede büyük sanayi yatırımları öngören Filyos Projesi’nde Yatırım Destek Ajansı‘nın koordinasyonundaki çalışmalar sonuç vermeye başladı.

5 bin dönümlük alanda kamulaştırma bitti, krokili serbest bölge çalışması sona erdi, DLH’nin birkaç ay içinde liman ihalesine çıkması bekleniyor. Ajans Başkanı Alpaslan Korkmaz, 4’ü yabancı 16 önemli grubun yatırım başvuru listesinde olduğunu söyledi.

Korkmaz, ‘prensip gereği’ isim vermezken, yerel kaynaklara göre 47 grubun yatırım planı var. Bunlar arasında Nurol, Torunlar, Kibar ve Çalık Grubu da bulunuyor. Korkmaz, “Seneye kazmalar vurulur. Milyarlarca dolarlık yatırım, 5-10 bin kişilik doğrudan istihdam bekliyoruz” dedi.

“Karadeniz’in GAP’ı” olarak nitelenen Filyos Projesi işler planlandığı gibi giderse, çok büyük yatırımlar, çok büyük üretim ve büyük bir ihracat merkezi olacak. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi, Filyos Irmağı yatağının çevresinde, denizden kara yönünde 22 kilometre uzunluğundaki bölgeyi kapsayan projede dört önemli üretim bölgesi oluşacak.

 Ekonomiye büyük katkısı olması beklenen bölgede, yatırımlar, şu ana kadar başvuran gruplarla sınırlı kalsa dahi, rahatlıkla 10 milyar dolara ulaşacak.

(Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde)

Editör: TE Bilişim