Emekli olduğu limanda 5 yıldır gönüllü çalışıyor 
 
 
Bandırma Limanı'na aşk derecesinde bağlı olduğunu söyleyen Hasan Zengin, emekli olduktan sonra limandan ayrılamadı. Çalışanların 'Hasan Kaptan'ı, yetkililerin de izniyle limanda gönüllü çalışıyor. Hasan Kaptan, denizi ve gemileri çok sevdiğini söylüyor.  

Bandırma Liman İşletme Müdürlüğü'nde 'hizmetli' kadrosunda çalışan Hasan Zengin (56), 5 yıl önce emekli oldu. Ancak Zengin, emekli olmasına rağmen işyerinden kopamadı. 5 yıldır yıllarını verdiği limanda gönüllü ve ücretsiz çalışmaya devam ediyor. Liman çalışanlarının 'Hasan Kaptan' diye hitap ettiği Zengin, "Benimkisi bir sevda, hayata burada tutunuyorum, gemilerim olmazsa ben yaşayamam." diyor.

Bandırma Liman İşletme Müdürlüğü'nde 1979'da çalışmaya başlayıp 2004'te emekli olan Hasan Zengin, deniz tutkusu ve liman sevgisi nedeniyle 25 yıl ter akıttığı kurumundan ayrılamadı. Kendi isteğiyle her sabah bütün liman çalışanları gibi işe gelip, akşam ise onlarla beraber işten çıkan Hasan Zengin, denizi ve gemileri çok sevdiğini, kendisini hayata bağlayan şeyin liman olduğunu söylüyor. Liman yetkilileri, emekli olduktan sonra büyük bir boşluk yaşayacağı kaygısıyla Hasan Zengin'in limana gelip gitmesine ses çıkarmıyorlar.

Liman çalışanları tarafından kendisine 'Hasan Kaptan' denilen Hasan Zengin, ölene kadar limana işe gelip gideceğini belirtiyor. Aslen Bandırmalı olan Hasan Zengin, hiç evlenmemiş. Beraber yaşadığı kardeşinden sonra liman çalışanlarını ailesi olarak gören 'Hasan Kaptan', limanın ve denizin, her şeyi olduğunu söylüyor: "Ben buradan, gemilerimden kopamadığım ve arkadaşları çok sevdiğim için ayrılamıyorum. Ben deniz sevdalısıyım, deniz dostuyum. Gemiler olmasa, burada yıllarımı beraber geçirdiğim kardeşlerim olmasa, onları göremesen ben yaşayamam." diyor.

Emekli olduktan sonra limanda gönüllü çalışmaya devam ettiğini anlatan 'Hasan Kaptan', "Kimse bana iş buyurmuyor, ben kendim arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Hem ben mutlu oluyorum hem de arkadaşların mutlu olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarım da her konuda bana yardımcı oluyorlar. Burada kala kala gemi kullanmayı da öğrendim. Rota çizmeyi biliyorum, harita okumayı biliyorum. Limandan bir gemiyi alıp rahatlıkla İstanbul'a götürebilirim." şeklinde konuşuyor.

Limanda çalışanları, Hasan Kaptan'la limanda uzun süredir beraber çalıştıklarını ve kendisinden çok memnun olduklarını söylüyor. Liman çalışanlarından Cem Emre'nin söylediğine göre, Hasan Kaptan, liman çalışanlarının her türlü önemli gününü de takip eder, onları özel günlerinde sevindirir. Herkes, Hasan Kaptan'ın, liman sayesinde hayata bağlandığını söylüyor.
 

Editör: TE Bilişim