Taşucu Limanı Dünya Marinalar Kataloğunda Yer Aldı

Akdeniz Bölgesinin incilerinden olan Taşucu Limanı yeni düzenleme ile dünya marinalar katalogunda iki defa yer almayı başardı.
 
“Taşucu Limanı Düzenleme ve İyileştirme” projesinin tamamlanmasına ramak kala 8 farklı ülkeden 14 kişilik yat grubu da limanın güncel halini görmek için beldeye geldi.
 
Beldeye gelen sezonunun ilk konuklarını Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş karşıladı. Gruba 'Hoş geldiniz' diyen Başkan Açıkbaş, konukları adına Hayal lokantasında yemek ikram etti.
 
Taşeli Turizm Ekonomi Eko Turizm, Turizm, Tanıtım ve Eğitim Derneği (TETTED) Başkanı Kürşat Sayın da konukları Taşucu'nun tarihi ve doğal güzellikleri hakkında bilgilendirdi. Ayrıca katılımcılara Türkçe, İngilizce, Almanca anlatımlı Taşucu tanıtım kitapçığı verildi.
 
"Yurt dışından gelen yatların Akdeniz'de sığınabilecekleri limanlar arasına Taşucu Limanı da katılmıştır" diyen Antalya Deniz Ticaret Odası (DTO) Şube Başkan Vekili Hasan Kaçmaz, Alanya'dan Mersin'e kadar bütün limanları ziyaret ettiklerini açıkladı.
 
Taşucu limanının son durumu hakkında gerekli bilgiler aldıklarını belirten Kaçmaz her yıl Doğu Akdeniz'de düzenlenen yat rallisine bu yıl Taşucu limanını da dahil etmeyi planladıklarını anlattı.
 
Taşucu'nda bir gün konaklayan misafirler, Taşucu Limanındaki gezi ve incelemelerin ardından Amfora müzesi ile Ayatekla ve Silifke Kalesini ziyaret etti. CİHAN

Editör: TE Bilişim