Körfez’de yapım aşaması tamamlanmak üzere olan DP World’de, ilk ticari gemi 12 Aralık’ta iskeleye yanaşacak. Programın belli olması üzerine Körfez Lojistikçiler Derneği limana davet edilerek brifing verildi. 

Körfez Yarımca Mahallesi’nde yapımı yakında tamamlanacak olan DP World’te ilk ticari geminin 12 Aralık’ta iskeleye yanaşacağı duyuruldu. Gelen bu bilginin ardından ilçede faaliyet gösteren Körfez Lojistikçiler Derneği’nden başta başkan Veysel Şenol olmak üzere yönetim kurulu üyeleri limana davet edildi. Dernek üyelerine yetkililer tarafından iskeledeki çalışmalar, vinçlerin hareketleri ve TIR’ların giriş-çıkış düzeni hakkında bilgi verildi.

ÇABA HARCAYACAĞIZ

Dernek üyelerine limanda 100 araçlık bir park alanı olduğu olduğu belirtilerek, buradaki ağır vasıtaların düzeni, hareket alanları da aktarıldı. Körfez Lojistikçiler Derneği Başkanı Veysel Şenol, “Körfez Lojistikçiler Derneği ilçedeki ağır vasıta trafiğinin yaşamı etkilemeden devam etmesi için çaba harcayacaktır. Liman yetkilerinin de bunun farkında olduğunu görmek ve derneğin kendilerine destek vermesini istemeleri bizi mutlu etti. Yetkililerle karşılıklı görüşerek liman hizmetlerinin aksamadan ve halka zarar vermeden yapılmasını sağlayacağız” dedi.

Terminal

Kapasite – 1.3M TEU
Terminal alanı – 46 hektar
Rıhtım sayısı – 2
Rıhtım uzunluğu – 920 metre
Su derinliği – 16 metre
Rıhtım vinci sayısı – 8
Saha vinci sayısı – 40

Editör: TE Bilişim