DP World Yarımca Limanı Açılıyor

Dünyanın 3. büyük konteyner işletmecisi DP World tarafından Türkiye’nin en yeni ve yenilikçi limanı olarak inşa edilen DP World Yarımca hizmete açılıyor.

Yatırım tutarı 650 milyon dolar olarak gerçekleşen DP Yarımca, Türkiye’de 350 metreden uzun ultra büyüklükteki 2 konteyner gemisini aynı anda yükleme-boşaltma yapabilen ilk derin rıhtımlı konteyner limanı olacak.

Dünyanın 3. büyük konteyner işletmecisi DP World’ün, 650 milyon dolarlık (yaklaşık 1 milyon 850 bin TL’lik) yatırım yaparak işletmeye başladığı DP World Yarımca Konteyner Limanı’nın açılışı gerçekleştiriliyor. Yıllık 1 milyon 300 bin konteyner elleçleme kapasitesiyle Türk sanayisinin kalbinde yer alan İzmit Körfezi’ndeki Liman ile Kocaeli küresel bir ticaret merkezi haline gelecek.

Altı kıtada aralarında Kanada, İngiltere, Fransa ve İspanya’nın da bulunduğu 31 ülkede 77 terminali işleten ve dünyanın üçüncü büyük konteyner terminal operatörü olan Dubai merkezli DP World’ün, Türkiye’de 650 milyon dolarlık yatırım ile kurduğu DP World Yarımca Limanı, T.C Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 13 Mayıs Cuma günü resmi olarak açılacak.

 DP World Yarımca CEO’su Nichola Silveira: “Bugün, DP World ailesinin en yeni üyesi olan Yarımca Konteyner Terminali’nin açılışını yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.
Dünyada sayılı Türkiye’de ise ilk olan birçok teknolojiye ev sahipliği yapan limanımız müşterilerine en hızlı, en etkin, en verimli ve en güvenli şekilde hizmet vermek üzere tasarlandı ve inşa edildi. Bu yatırımın Türkiye’ye kazandırılmasında önemli katkısı bulunan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’na şükranlarımı sunuyorum. DP World Yarımca sürdürülebilir bir gelecek için çevreyi korumaya, tüm çalışanları için güvenli ve emniyetli bir çalışma ortamı sağlamaya ve faaliyet gösterdiği toplumların güçlenmesine ve gelişimine olumlu katkılar sunmaya kendisini adamıştır. Yereldeki bilgi birikimimizi küresel tecrübemizle birleştirerek müşterilerimizin küresel pazarlara erişiminde tercih ettiği liman olurken, aynı zamanda Türkiye’nin ve bu bölgenin gelişimine daha fazla katkı sağlamaya başladığımız için hepimiz ayrı bir heyecan duyuyoruz” diye konuştu.

Dünyanın Sayılı Terminallerinden

DP World Yarımca, en yeni teknolojiye ve sıfır karbon salınıma sahip uzaktan kontrollü rıhtım ve kara vinçleri, liman girişinde tır kuyruklarının önüne geçilmesinde etkili araç rezervasyon sistemi ve liman içi ilk tır park alanı ile limanı çevreleyen gürültü azaltıcı akustik ses duvarları gibi çevre dostu ve yenilikçi yatırımlarıyla yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın önde gelen sayılı konteyner terminallerinden biri olarak gösteriliyor. Çalışanlarının %99’u Türk, CEO dahil 5’te 1’i kadın DP World Yarımca bugün, büyük çoğunluğu Kocaeli ve çevresindeki yerleşim yerlerinden, 267’si doğrudan olmak üzere toplam 329 kişiye istihdam olanağı sağlanmaktadır. En teknik saha görevleri ve üst düzey yöneticilik pozisyonları dahil olmak üzere çalışanlarının %20‘sini kadınların oluşturduğu DP World Yarımca, diğer alanlarda olduğu gibi iş yerinde fırsat eşitliği ve çeşitliliğin desteklenmesi konularında da sektöre liderlik etmektedir. Çevresinin, müşterilerinin ve çalışanlarının memnuniyetini ve çevreye saygıyı en tepede konumlandıran DP World Yarımca, uluslararası standartlarda bir hizmet anlayışını ve çalışma ortamını en iyi şekilde sunmaktadır.
Açılış Programı
13 Mayıs 2016 Cuma
14:00 ve sonrası Kayıt ve kokteyl alanında ikramlar
5 dakika Sunucu tarafından yapılacak hoş geldiniz konuşması program takdimi
2-5 dakika DP World/DP World Yarımca kurumsal filmi
5 dakika DP World Yarımca CEO’su Sayın Nichola Silveira’nın açılış konuşması
5 dakika DP World Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sultan Ahmed bin Sulayem’in açılış konuşması
5 dakika Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Sayın Arda Ermut’un konuşması,
5 dakika Türkiye Cumhuriyeti Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık’ın konuşması
5 dakika Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın konuşması
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması
5 dakika Sayın Sultan Ahmed bin Sulayem tarafından Sayın Cumhurbaşkanımız’a Kristal Cam Plaket takdimi
5 dakika Butona basılarak ekranlarda operasyon görüntüsü paylaşımı ve kapanış
Editör: TE Bilişim