DP World İki Gemi Yükledi

 Körfez Yarımca Mimar Sinan Mahallesi’nde kurulan ve tam faaliyeti merakla beklenen DP World, geçtiğimiz hafta içinde iki adet konteyner gemisini yükleyerek, ilk faaliyetlerini yaptı

Limanın konteyner terminali 224 metre uzunluğunda ve 33 metre genişliğindeki Maersk Bulan adlı konteyner gemisine ilk olarak 9 Aralık çarşamba günü ev sahipliği yaparak ticari faaliyetlerine başladı. Maersk Bulan’ın işlemlerinin tamamlanarak limandan ayrılmasının ardından 12 Aralık Cumartesi gününün ilk saatlerinde limana gelen ve 367 metrelik uzunluğu ve 43 metrelik genişliği ile Türkiye’ye uğrak yapan en büyük gemilerden biri olan Georg Maersk gemisinin dolum ve boşaltım işlemlerini tamamladı.

MUTLU VE HEYECANLIYIZ

DP World Yarımca CEO’su Nichola Silveria, gemilerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün, DP World ailesinin en yeni üyesi olan Yarımca Konteyner Terminali’nin ilk ticari gemilerini karşıladığını duyuruyor olmak hepimiz için büyük bir mutluluk. Deniz taşımacılığında bir dünya devi olan Maersk Line’ın en hızlı, en etkin, en verimli ve en güvenli şekilde hizmet almak üzere limanımıza gelen ilk müşterimiz olması da bizim için çok önemli bir gelişme. Bu günlere gelebilmek için ekibimle birlikte çok çalıştık; bu nedenle her bir ferdiyle tek tek gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. DP World Yarımca Liman İşletmeleri A.Ş., 36 bini aşkın profesyonel çalışanıyla dünyanın üçüncü büyük konteyner terminal operatörü olan Dubai merkezli DP World’ün alt kuruluşu.

1.3 MİLYON TEU KAPASİTELİ

DP World Yarımca sürdürülebilir bir gelecek için çevreyi korumaya, tüm çalışanları için güvenli ve emniyetli bir çalışma ortamı sağlamaya ve faaliyet gösterdiği toplumların gelişimine olumlu katkılar sunmaya kendisini adamıştır. Yereldeki bilgi birikimimizi küresel tecrübemizle birleştirerek müşterilerimizin küresel pazarlara erişiminde tercih ettiği liman olurken, aynı zamanda Türkiye’nin ve bu bölgenin gelişimine daha fazla katkı sağlamaya başladığımız için hepimiz ayrı bir heyecan duyuyoruz.” DP World Yarımca konteyner terminali, 1.3 milyon TEU kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük konteyner terminallerinden biri ve yatırımının tamamı DP World’ün özsermayesiyle geliştirildi.

DÜNYANIN ÜÇÜNCÜ BÜYÜĞÜ

Bilindiği üzere DP World Yarımca Liman İşletmeleri A.Ş., aralarında Kanada, İngiltere, Fransa ve İspanya’nın da bulunduğu 60 ülkede 65 terminali işleten ve 36 bini aşkın profesyonel çalışanıyla dünyanın üçüncü büyük konteyner terminal operatörü olan Dubai merkezli DP World’ün alt kuruluşu. Düşük karbon emisyonunu ve tedarik zinciri verimliliğini hedefleyen çevre dostu teknolojilerle donatılan, Türkiye’nin liman sahası içerisinde ilk tır park alanına sahip, 600 milyon doların üzerindeki yatırım maliyetiyle DP World Yarımca Konteyner Terminali, merkezileşmiş bir faaliyet planlaması ile en son teknoloji terminal işletim, kapı otomasyon ve ekipman yönetim sistemlerini kullanmakta. Hizmet kalitesini ve rekabet gücünü, bünyesindeki farklı kültürlerin yarattığı zenginlikten alan, alanında uzman, dinamik ve yenilikçi ekibiyle dünya standartlarında bir organizasyona sahip DP World Yarımca, tam kapasiteye ulaştığında 650 kişiye doğrudan istihdam yaratacak ve Türkiye’nin ekonomik büyümesine önemli bir katkı sağlayacak.

Editör: TE Bilişim