Dev limanı Başbakan açacak

Didim'de 70 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen bin 180 tekne kapasiteli D-Marin'in, 650 kişilik istihdam yaratması bekleniyor

Yat turizminin merkezi olma yolunda ilerleyen Ege Bölgesi, Eylül ayında bin 180 tekne bağlama kapasitesine sahip yeni bir yat limanına kavuşuyor. Doğuş Grubu'na bağlı D-Marin işletmelerinin, Turgutreis Marina'dan sonra ikinci büyük yatırımı olan D-Marin Didim Marina, Eylül ayında "vira" demeye hazırlanıyor.

30 AYDA BİTTİ

Türkiye'nin en büyük yat limanı olacak Didim Marina'nın açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir törenle gerçekleştirilecek. 70 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen D-Marin Didim Marina, 650 kişilik istihdam yaratacak. Didim Marina, sahip olduğu tamamı beton kaplamalı 70 bin metrekare büyüklükteki, 600 tekne kapasiteli ve her türlü bakım onarım ile boya işlerinin yapılabileceği çekek alanı ve denizdeki 580 tekne bağlama kapasitesi ile, Türk karasularında gezen teknelerin yanı sıra tüm Akdeniz çanağına hitap edecek.

2007’DE BAŞLADI

1995 yılında gerçekleştirilen ihalede yap -işlet-devret modeliyle Doğuş Grubu'na verilen Didim Marina'nın yapımına 2007 yılının Ekim ayında başlandı. Toplam yatırım maliyeti 70 milyon doları bulan Didim Marina, 30 ay gibi bir sürede tamamlandı. Marina ve teknik atölye personellerinin yanı sıra marina içindeki şirketler ve onlara hizmet sağlayan ticari kuruluşlarla Didim çevresinde yaklaşık 650 kişilik istihdam yaratacak olan Didim Marina, aynı zamanda Doğuş Grubu'nun turizm yatırımları için de önemli bir rol üstleniyor.

Turgutreis'in ardından Eylül 2009'da hizmete girecek Didim'deki tesis ile birlikte D-Marin'in Türkiye'deki toplam yat bağlama kapasitesi bin 850'ye, bağlama kapasitesi bazında pazar payı ise yüzde 12'ye ulaşacak.

30 METRE ÜZERİ

Didim Marina, tamamı beton kaplanmış 70 bin metrekarelik toplam 600 tekne kapasiteli çekek alanı ve içindeki 30 metreye 60 metre ölçülerindeki hangar binası ile hizmet verecek. 400 ton kapasite ile Türkiye'nin en yüksek kapasiteli travel lift'ine (tekneleri sudan çıkarmaya yarayan vinç) sahip olan Didim Marina'da, her biri kendi alanında uzman 36 teknik atölye de hizmet verecek. Didim Marina'da 8 metreden 50 metreye kadar farklı boylarda tekneler, med-mooring sistemiyle marinaya bağlanabilecekler.

Çevreye duyarlı olacak
Deniz bağlama kapasitesi    : 580
Kara park kapasitesi    : 600
Marina içi derinlik        : 3m. - 10m.
Bağlama boyları        : 8m. - 50m.
Limanda şu bölümler yer alacak:
-    Liman içi doğal sirkülasyon kanalları
- Sintine ve motor yağı alma istasyonu
- Evsel atık alma istasyonu
- Katı atık ayrıştırma istasyonları
-    Hudut kapısı giriş-çıkış işlemleri
- VHF haberleşme
- Dalgıç hizmeti
- Dalış tüpü dolum hizmeti

Editör: TE Bilişim