Didim Yat Limanı'nda geri sayım başladı
  

Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden olan Aydın'ın Didim ilçesinde inşa edilen Yat Limanının 30 Nisan tarihine kadar açılışa hazır hale geleceği bildirildi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, mayıs ayından itibaren denizden de turist kabul edebileceklerini söyledi.
Kamacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğuş Grubu tarafından yap-işlet-devret modeliyle yapımı süren Didim Yat Limanı inşaatının son aşamaya geldiğini ifade etti.

İnşaatta çalışmaların 7 gün 24 saat kesintisiz sürdüğünü bildiren Kamacı, inşaat yapımını yakından takip ettiğini ifade etti.

Limanın Didim'in geleceği açısından çok büyük önem arz ettiğini vurgulayan Kamacı, şöyle konuştu:

“Didim turizminin en önemli ayağını oluştan limanın, 30 Nisan tarihine kadar açılmaya hazır hale geleceğini öğrendik. Mayıs ayından itibaren denizden de turist kabul edebileceğiz. İlçenin turist portföyü liman sayesinde genişlemiş olacak. Türkiye'nin en büyük limanı olacak. 1.200 yat kapasitesi var. Bizim için büyük bir nimet. İnşaattan sorumlu arkadaşlarım çok özverili çalışıyorlar.”

287 bin metre karelik alana kurulan limanla birlikte çevresinin de genişleyeceğini anlatan Kamacı, limanın hizmete girmesinin ardından etrafında ticaret alanları, sosyal tesisler ve yüzme havuzları ve 5 yıldızlı otel projelerinin hazırlandığını, böylece Didim'e çok büyük bir canlılık geleceğini vurguladı.(aa)

Editör: TE Bilişim