Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Bekir Sıtkı Ustaoğlu ile Denizcilik Bölge Müdürü Selçuk Sert, İzmir Büyüksehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ustaoğlu, "Sektör ile de biraraya geldik. Çalışmalar son derece iyi gidiyor. Denizcilik sektörü ülkemiz için son derece önemli. İzmir ve bölgemiz için daha da önemli. Yoğun limanlarımızdan biri olan İzmir limanı, ihracat, ithalat ve yük hareketleri açısından da önem taşıyor. Kuzeyde Aliağa Nemrut Bölgesi üretim ve tehlikeli yüklerin taşınması bakımından önemli. Denizcilik Müsteşarlığı olarak 2003 yılı başından beri yeni bir yapılanma içindeyiz. Denizcilik açısından büyük bir potansiyele sahip ülke olmamıza rağmen çok başarılı olamamışız. Ama son 1.5-2 yıldır önemli gelişmeler kaydettik" dedi.

Milanobet size="2">Özelikle de deniz güvenliği açısından olumlu gelişmeler olduğunu belirten Ustaoğlu, 'Yurtdışında gemilerimizin sicili çok iyi değildi. Ancak konuyla ilgili aldığımız önlemler olumlu etkisini gösterdi. Bu önlemleri daha da artırıyoruz. Sektör ile bu konulan da konuştuk. Önümüzdeki günlerde politikalarımızı gözden geçireceğiz ve eksiklerimizi gidereceğiz" diye konuştu.

İzmir Büyüksehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, "Gerek limanda gerekse güvenlik konusunda işbirliğimizi sürdürüyoruz. Elimizden gelen her türlü destek ve katkıyı da memnuniyetle veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Kentimiz ve bölgemiz tarih boyunca önemli bir ticaret ve ihracat merkezi oldu. Bütün devlet birimleri koordineli bir şekilde çalıştığı müddetçe kendi şehrimiz ve ülkemizin daha ileriye gitmesi sağlanacaktır. Elbirliğiyle vatandaşlarımızın ve ülkemizin kalkınması için çaba göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Haber: PERŞEMBE ROTASI 10.02.2004

Editör: TE Bilişim