Saudi Global Ports, 24 Haziran'da limanda Cosco Shipping Aquarius gemisine hizmet verirken 12.691 TEU’luk bir rekoru rapor etti.

Bu, Suudi Arabistan Krallığı'nın Suudi Küresel Limanları tarafından  tek bir gemideki en fazla konteyner elleçleme rekoru oldu.

Hong Kong merkezli Orient Yurtdışı Konteyner Hattı (OOCL) tarafından işletilen Cosco Shipping Aquarius, dünyanın en büyük gemilerinden biridir. 400 metre uzunluğundaki gemi 19.273 TEU'ya kadar taşıyabilir.

Dammam'daki Kral Abdülaziz Limanı, Krallığın Arap Körfezi'ndeki ana limanı ve kargoları Krallığın doğu ve merkezi illerine ulaştırdığı bir geçittir. Aynı zamanda petrol endüstrisine de hizmet vermektedir.

Limanın kapasitesini genişletmek için tasarlanan bir dizi yeni girişim duyuruldu. Nisan ayında SPG, Kral Abdul Aziz Limanı'nı bir mega konteyner merkezine dönüştürmek ve modernleştirmek için 30 yıllık bir anlaşmaya 1.9 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi.

Amaç, kapasiteyi yıllık 7,5 milyon TEU'ya çıkararak, mevcut konteyner elleçleme kapasitesinin iki katından fazla arttırmak olduğu belirtildi.

Editör: TE Bilişim