Marmaris Liman İşletmeciliği Genel Müdürü Şükrü Tugay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Florida'nın Fort Lauderdale kentinde gerçekleştirilen fuara, Türkiye'den ilk defa bir kuruluşun katıldığını söyledi. Sabah gazetesinde yer alan habere göre fuara genellikle kruvaziyer gemi turları için paket turlar satan seyahat acentelerinin katılım gösterdiğini ifade eden Şükrü Tugay, ''Marmaris Limanı olarak bu fuarda kruvaziyer gemi firmalarının yanı sıra kruvaziyer tur paketi satan seyahat acentelerine ülkemizin tanıtımını yaptık.

Marmaris Limanı'nın bu fuara katılımındaki amacı, seyahat acentelerini Marmaris ve ülkemiz hakkında bilgilendirerek, bu acentelere başvuran müşterilerin satın almayı düşündükleri Marmaris'in dahil olduğu gemi turlarında tanıtıcı bilgi edinmelerini sağlamaktır'' dedi. Tugay, bu sayede seyahat planları yapan turist adaylarının broşür ya da herhangi bir katalogda Marmaris'in ismini gördüğünde, detaylı bilgi sahibi olacağı için turlara olan taleplerin artacağını kaydetti.

Şükrü Tugay, şunları ifade etti: ''Marmaris Limanı'nın özellikle hedeflediği, kruvaziyer turizm yoluyla seyahatlerini gerçekleştirecek olan bu yolcuların tatil rotalarını belirlerken Marmaris'in de içerisinde yer aldığı güzergahları seçmelerini sağlamak. Fuarda görmüş olduğumuz ilgiden çok memnun olmakla birlikte, görüşmelerimizin de çok verimli geçmiş olması da bizi sevindirdi. Türkiye'ye büyük bir ilgi var. Ülkemizi farklı yerlerde doğru şekilde tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz.''

2001 yılında özelleştirilen Marmaris Limanı'nı yılda yaklaşık 100 kruvaziyer geminin ziyaret ettiği bildirildi. Bu sayının, yapılan tanıtım faaliyetleriyle artmasının ön görüldüğü belirtildi.

Editör: TE Bilişim