Costa'nın patronu geliyor

İtalyan kruvaziyer devi Costa Crociere'nin Başkanı ve CEO'su Pier Luigi Foschi, İzmir'e ilk seferini yapacak olan Costa Luminosa gemisi için düzenlenecek törende bulunmak için cumartesi günü İzmir'e gelecek. Foschi'nin gündeminde Üçkuyular'da İzmir Ticaret Odası ile beraber kurulması planlanan kruvaziyer limanı ve Costa'nın İzmir üzerinden Karadeniz ülkelerine sefer düzenlemesi konuları var.

75 milyon dolarlık yatırımla kurulması planlanan liman için geçtiğimiz aylarda İzmir Ticaret Odası ile Costa Crociere arasında ön anlaşma imzalanmıştı. Costa'nın Başkanı Foschi daha önce yaptığı açıklamada, "Ege kıyılarını turiste boğacağız" dedi.

BURSALI İLE GÖRÜŞME

Costa Crociere'nin yeni gemisi Costa Luminosa, 3 bin 800 yolcusu ile Cumartesi saat 08.00'de İzmir Limanı'na gelecek. Foschi, saat 11.00'de gemide basın toplantısı düzenledikten sonra öğle yemeği verecek. Foschi, ziyareti sırasında İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı da ziyaret edip, Üçkuyular'da kurulacak kruvaziyer limanı için destek isteyecek.

Foschi ayrıca Yeni Asır Gazetesi'ni ziyaret edip Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı ile görüşecek. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Foschi'nin ziyaretinde Üçkuyular'a kruvaziyer limanı kurulmasının gündeme geleceğini belirtti.

Costa'nın başkanı Foschi, önceki açıklamasında, "Türkiye, vazgeçilmez bir pazar. Ekonomik krize karşın  yeni gemiler inşa ettirip seferlerimizi artırıyoruz. Şimdi hedefimiz Ege'de dört, beş liman kurmak. Türkiye bizim için inanılmaz bir turizm potansiyeli. Üçkuyular'daki dev liman inşaatının bitmesiyle Türkiye'ye düzenlenecek sefer sayısında artış olacak. Bu yıl deniz yoluyla Türkiye'ye 400-420 bin turist getirmeyi planlıyoruz. Costa öncülük edecek. Karadeniz rotamızı da yoğunlaştıracağız" diye konuşmuştu.

Editör: TE Bilişim